Word abonnee

Helden in het nieuws

Federer: ‘Michael Jordan is mijn held’

door: Jasper Boks
16 november 2015

Roger Federer is de beste tennisser aller tijden en een held voor velen. Maar wie is zijn held?

“Michael Jordan was mijn held toen ik opgroeide,” zegt Roger Federer, van 8 tot en met 14 februari de grote trekpleister van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Onlangs was er in Shanghai opnieuw een ontmoeting tussen beide grootheden. Bij de US Open van 2014 ontmoette de beste basketballer ooit en de grootste tennisser aller tijden elkaar ook al. “We waren in Shanghai voor een gezamenlijke reclamecampagne van Nike. Ik vond het ook zo cool dat hij naar mij kwam kijken op de US Open. Het gaf me zoveel energie. Van zulke sporters raak ik geïnspireerd. Dat werd ik ook van Andre Agassi en Jimmy Connors. Ik kijk naar hun carrières, om te zien waar zij als sporter stonden op mijn leeftijd. Maar ja, elke situatie is anders. Hadden ze kinderen op hun 34ste, hoe stonden zij in het leven op die leeftijd? Het is moeilijk om mezelf te spiegelen aan anderen. Ik doe wat goed is voor mij, luister naar mijn hart. En als ik advies wil hebben, praat ik met mijn vrouw Mirka.”

'Als bij mij de citroen helemaal is uitgeknepen, stop ik voorgoed'

Michael Jordan is 52, speelde in de NBA tot zijn veertigste. “Ik wist niet dat Michael tot die leeftijd heeft gebasketbald, weet wel dat hij een paar keer afscheid heeft genomen om daarna een comeback te maken. Dat ga ik sowieso niet doen. Als bij mij de citroen helemaal is uitgeknepen, stop ik voorgoed.”

Delen: