Word abonnee

Helden in het nieuws

‘Ik wil de jongens helpen om mannen te worden’

door: Barbara Barend
17 oktober 2014

Khalid Boulahrouz was afgelopen zomer een van de belangrijke nieuwe aanwinsten voor  Feyenoord. De verdediger moest na de verkoop van de bijna complete verdediging een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe ,jonge Rotterdamse ploeg. Na jaren in het buitenland was Boulahrouz blij eindelijk weer terug te zijn in Nederland en keek hij enorm uit naar zijn rentree. Helaas raakte de verdediger vrij snel geblesseerd en speelde daardoor nog geen enkele competitiewedstrijd voor de Rotterdammers. Maar zijn debuut nadert. 

“Ik kan niet wachten tot ik weer bij de wedstrijdselectie zit. Dat moment komt steeds dichterbij. Afgelopen week heb ik voluit met de groep getraind. Vorige week een helft met jong Feyenoord meegedaan. Medisch gezien ben ik fit. Nu moet ik zorgen dat ik ook wedstrijdfit word. Dat kan alleen maar door volop mee te trainen. Maar de trainer kan me gebruiken als hij me nodig heeft.”

'Eerlijk gezegd wil ik nu vooral zelf ook weer gaan spelen'

Bijna twee maanden geleden maakte Boulahrouz zijn debuut voor Feyenoord in de Europese wedstrijd tegen Besiktas. In die wedstrijd kreeg hij voor het eerst wat last van zijn knie. Op de training vlak daarna ging het mis en liep hij echt een knieblessure op. En dus moest Boulahrouz vanaf de zijkant toekijken hoe Feyenoord dit seizoen moeizaam begon en zich daarna langzaam herpakte.

“Tsja, ik had het graag anders gezien. Ik wil zo graag voetballen. Feyenoord is echt een hele fijne club. Het is echt recht voor zijn raap en 'what you see is what you get'. De mensen die er werken, de supporters, echt iedereen is top. Het zijn gewoon aardige mensen. Ik wil me zo graag bewijzen hier, ik wil graag iets toevoegen. Ik probeer natuurlijk ook tot hulp te zijn voor de jonge talenten. Goh, wat een talent loopt hier. Feyenoord heeft echt de toekomst. Ik hoop de jongens te kunnen helpen in het proces om mannen te worden. Want met alleen talent kom je er niet. Maar eerlijk gezegd, wil ik nu vooral zelf ook weer gaan spelen.”

'Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even bij mijn moeder langsga'

Voetballend liet Boulahrouz bij Feyenoord dus nog niet van zich horen. Maar spijt van zijn terugkeer naar Nederland heeft hij nog geen moment.

“Het was voor mij een goed moment om terug te keren en weer dicht bij familie en vrienden te zijn. Maar ik ben voetballer en dat staat bij mij op nummer één. Ik ben pas echt volmaakt gelukkig als ik voor Feyenoord wat kan betekenen. Deze keuze heb ik zo bewust gemaakt. Mijn moeder heeft me tien jaar moeten missen en ik haar. Er gaat nu bijna geen dag voorbij dat ik niet even bij haar langs ga. Dat voelt fijn.”

Delen: