Word abonnee

Helden in het nieuws

Suzanne Struik: ‘Hebben als één team gespeeld’

door: Kelly van Tilborg
12 april 2015

In Ahoy Rotterdam vond gisteren de finale van de Korfbal League plaats. De finale ging tussen PKC/SWKgroep (Papendrecht) en TOP/Quaratio (Sassenheim). Het werd een zenuwslopende wedstrijd, die uiteindelijk eindigde in 22-21 in het voordeel van PKC. Wij spraken met Suzanne Struik, speelster van PKC.

Allereerst wil ik jullie namens Helden natuurlijk feliciteren met de winst!
“Dank je wel!! We zijn heel erg blij.”

Vorig jaar ging de finale tegen TOP nog verloren, maar nu hebben jullie gewonnen. Hoe voelt dat?
“Ja, dat is echt fantastisch. Het was van onze kant geen heel goede pot. We hebben een laag percentage geschoten, maar wij zijn als een echt team blijven vechten tot het einde. Ik ben echt heel erg trots!”

Je zei eerder dat je hoopte op een goede wedstrijd van beide kanten. Is dat gelukt volgens jou?
“De eerste helft is dat zeker gelukt. Het was in de rust 14-15 en het kon echt alle kanten opgaan. Er vielen toen ook heel veel goals. De tweede helft zakte het van beide kanten erg in en op het laatst werd het dus echt heel spannend.”

'Blij dat het kwartje dit keer onze kant op is gevallen'

De wedstrijd eindigde in 22-21 in het voordeel van jullie, dus het woord spannend is zeker aan de orde. Wat gaat er op zo’n moment allemaal door je heen?
“Wij maakten veertig seconden voor tijd 21-20 maar twintig seconden voor tijd maakten zij weer gelijk. Uiteindelijk schoot Johannis Schot ons vier seconden voor tijd naar het goud. Het klinkt heel cliché, maar op zo’n moment gaat er echt van alles door je heen, ha. Ik ben vooral heel bij dat het kwartje dit keer onze kant op is gevallen!”

Ik kan me voorstellen dat dit misschien wel de spannendste wedstrijd is geweest die je voor PKC hebt gespeeld.
“Dat kun je wel zeggen, ja. In 2013 wonnen we de finale ook met minimaal verschil, maar dit keer werd de wedstrijd zo kort voor tijd beslist. Dat was echt bijzonder zenuwslopend.”

En dan is de wedstrijd afgelopen en hebben jullie gewonnen. Kun je dat gevoel eens omschrijven?
“We waren zó blij. Ik was vooral ook erg blij voor mijn teamgenootje en aanvoerster Mady Tims. Zij nam gisteren afscheid van het hoogste niveau en heeft dat dus in stijl gedaan. Dat is erg mooi.”

'Werd wakker met een flinke kater'

Als je over een paar jaar terugkijkt naar deze wedstrijd, hoe herinner jij jezelf die wedstrijd dan?
“Ik denk vooral dat ik me herinner dat we echt als een team hebben gespeeld. We hebben gevochten voor ons leven om terug te komen van een achterstand. We hebben echt veerkracht getoond en zijn denk ik ook de terechte winnaar. In de competitie hadden we de laatste vijftien wedstrijden gewonnen.”

Hebben jullie nog een leuk feestje gevierd met PKC?
“Zeker! Toen wij aankwamen bij PKC stonden de supporters ons buiten al op te wachten met vuurwerk en fakkels en daarna zijn we gehuldigd in onze kantine. Ik werd vandaag wakker met een flinke kater, ha. Maar ja, het is wel een mooie kater!” 

Delen: