Word abonnee

Helden in het nieuws

Vlaar: ‘Elke week uitblinken’

door: Barbara Barend
17 september 2014

Ron Vlaar was één van de sterspelers van Oranje bij het afgelopen WK. Toch bleef een transfer naar een topclub uit. De verdediger van Aston Villa, zit daar zelf niet mee en wil straks, als hij weer helemaal fit is, elke week uitblinken in de Premier League.

(Lees ook het interview met Ron Vlaar dat in het huidige nummer van Helden Magazine staat en te koop is via Blendle)
 
Hoe is het met je?
“Ik heb nog last van mijn kuit en ben druk bezig met de revalidatie. Ik heb zo'n blessure al eerder gehad en heb het gevoel dat het herstel nu sneller verloopt. Natuurlijk baal ik ervan dat ik niet kan spelen, maar gelukkig gaat het erg goed met Villa. We staan tweede en hebben pas één tegendoelpunt gekregen. Ik hoop dan ook dat we dit jaar een keer niet tegen degradatie hoeven te vechten, zoals de afgelopen twee seizoenen.”
 
Ben je niet teleurgesteld dat er na het WK geen grotere clubs zich voor jou hebben gemeld?
“Ik heb altijd gezegd dat ik het naar mijn zin heb Villa. Dat is nog steeds zo. Ik wil daar gewoon het allerbeste van mezelf laten zien.”
 
Merk je dat jouw status na je sterke optreden in Brazilië is veranderd?
“Ja, dat merk ik echt. Zowel ploeggenoten als tegenstanders kwamen met felicitaties na het WK. Ze feliciteerden mij met mijn sterke zomer. Alom respect, dat is echt mooi om mee te maken. Ik heb het gevoel dat ik na twee jaar in de Premier League mezelf nu echt op de kaart heb gezet.”
 
Heb je de nederlagen van Oranje afgelopen week gezien?
“Ik vond het echt verschrikkelijk dat ik er niet bij kon zijn. We moeten met zijn allen realiseren dat we aan onze reputatie alleen niets hebben en dat het allemaal opnieuw begint. We moeten gaan knokken voor dat EK-ticket. We hebben onszelf tekort gedaan met die resultaten tegen Italië en Tsjechië. Dat is zonde want we hadden iets heel moois opgebouwd, waar je graag een vervolg aan wilt geven. Het WK smaakte naar meer.”
 
Wat bedoel je daar mee?
“Als ik voor mijzelf spreek: ik weet wat ik kan en dat is tot uiting gekomen op het WK. Ik streef er naar dit iedere wedstrijd te halen. Ik wil straks elke week in de Premier League uitblinken.”

In Helden 23 staat een uitgebreid interview met Ron Vlaar waarin hij spreekt over het WK en de lange weg naar Brazilië: 'Ik lag in puin.' Het  magazine ligt nu in de winkels en het interview is ook los digitaal te koop via Blendle.

Delen: