Word abonnee

Helden in het nieuws

Wie wordt de held van de week? 26-09

door: Barbara Barend
25 september 2016

Iedere week selecteert Barbara Barend drie mooie of bijzondere sportmomenten. Dit keer nomineert Barbara hockeyster Ellen Hoog, Arjen Robben en Lieuwe Westra.

Ellen Hoog
Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar Ellen Hoog, maakte op haar zeventiende haar debuut bij Oranje. Nu, twee gouden WK-medailles, twee gouden en een zilveren olympische medaille zet de aanvalster een punt achter haar interlandloopbaan. Voor de Spelen in Rio twijfelde ze al of dit haar laatste toernooi voor Oranje zou zijn, maar nu heeft ze de knoop toch doorgehakt.  Ellen is niet de enige die Oranje gaat verlaten, haar maatje Naomi van As maakte voorafgaand aan de Spelen al bekend te stoppen als international. In Helden 31 vertelde het komische duo nog over hun vriendschap, hockey en toekomstdromen. Niet getreurd: we hoeven Ellen voorlopig nog niet helemaal te missen, want ze gaat nog één jaar door bij haar club Amsterdam. Én: ze stapt komende zomer in het huwelijksbootje met haar Kelvin de Lange, waarvan we vast op social media het een en ander gaan zien!

Tekst gaat verder onder de foto

Arjen Robben
Arjen Robben heeft afgelopen week zijn rentree gemaakt bij zijn Duitse club Bayern München. Het moet een opluchting geweest zijn voor de voetballer die sinds maart al aan de kant zat door een spierblessure. Hij viel in bij de wedstrijd tegen Hertha BSC, waar hij zijn kans meteen benutte. De international wist te scoren en zo kwam de eindstand op 3-0. Een basisplaats bij Bayern zit er nog niet in. Maar wellicht sluit de aanvoerder van Oranje zich binnenkort weer aan bij het Nederlands elftal, want iemand moet ons toch naar het WK in Rusland voetballen? 

Lieuwe Westra
Wielrenner Lieuwe Westra deed in het Algemeen Dagblad een boekje open over een zeer lastige periode in zijn leven. Want makkelijk heeft de Fries het niet gehad op de fiets. Hij mist de ene na de andere ronde. De grote ronde waar hij het laatst in mee reed was de Ronde van Zwitserland, waar hij vroegtijdig moest afstappen. Hij zag het fietsen niet meer zitten, zat naar eigen zeggen dicht tegen het depressieve aan. Honderd dagen wil hij er nog voor gaan, trainen en zijn kop weer leeg maken in Spanje. In zijn laatste jaar bij wielerploeg Astana wil hij laten zien wat hij waard is. Lieuwe, een held die niet zomaar opgeeft.

Delen: