Word abonnee

Oranjeleeuwinnen

De Held van Jill Roord

door: Kelly van Tilborg
2 juni 2015

Veel jongens en meisjes zien vandaag de dag de OranjeLeeuwinnen als voorbeelden, maar van wie hadden de speelsters zelf een poster op hun kamer hangen? Helden Online vroeg het ze. Vandaag Jill Roord over haar helden: René Roord, Lionel Messi en Arjen Robben.

Wie was jouw Held toen je vroeger opgroeide?
“Eigenlijk was dat mijn vader (René Roord red.) hij was ook profvoetballer en tegen hem keek ik echt op. Ook Lionel Messi vond ik als klein meisje al een Held. En Arjen Robben moet ik natuurlijk ook niet vergeten.”

Waaruit bleek dat zij jouw held waren?
“Ik had een echte voetbalslaapkamer met overal posters van voetballers. Vooral van Arjen Robben had ik veel posters. Ik vind hem op dit moment de beste Nederlandse voetballer.”

Wie zijn op dit moment jouw Helden in de voetbalwereld?
“Nog steeds Messi en Robben, maar ook Neymar.”

'Er zijn steeds meer meisjes die op de foto of een handtekening willen'

Heb je een van je Helden weleens ontmoet?
“Ha, ja mijn vader natuurlijk wel. En ik heb ook voetballers van FC Twente of Ajax ontmoet, maar nooit Robben, Messi of Neymar helaas. Wie weet komt dat nog.”

Hoe vind je het dat vooral kleine meisjes jouw nu zien als held?
“Heel erg leuk. Vooral in Twente wordt ik steeds vaker herkend en zijn er steeds meer jonge meisjes die een handtekening willen of op de foto met mij willen. Ik wilde zelf ook vroeger op de foto met mijn helden, dus ik vind het geen probleem.” 

Delen: