Word abonnee

Oranjeleeuwinnen

De Held van Sari van Veenendaal

door: Kelly van Tilborg
11 juni 2015

Veel jongens en meisjes zien vandaag de dag de OranjeLeeuwinnen als hun grote voorbeeld, maar van wie hadden de speelsters zelf een poster op hun kamer hangen? Helden Online vroeg het ze. Vandaag Sari van Veenendaal over haar Held: Edwin van der Sar.

Wie was jouw Held toen je opgroeide?
“Ik keek automatisch naar keepers en dus kom ik al snel uit bij Edwin van der Sar. Hij was toch wel echt dé man toen ik opgroeide, vooral bij het Nederlands elftal. Hij was een echte allround keeper, dat vind ik mooi. Mijn eerste keepersshirtje was trouwens met Peruzzi achterop. Daar heb ik echt heel lang in gelopen en ik heb het shirtje nog steeds. Dat zijn ook leuke dingen om te bewaren.”

Heb je Edwin van der Sar ook weleens ontmoet?
“Nee, dat niet. Ik was ook niet voor Ajax maar voor FC Utrecht. Dat komt omdat ik daar uit de buurt kom. Toen ik bij FC Twente ging voetballen, ben ik ook wel voor Twente geworden.”

Had je ook posters van Edwin van der Sar op je kamer?
“Nee. Ik was eigenlijk niet zo van de posters. Ik had vroeger wel echt een slaapkamer die voetbal ademde, had zo’n behangrandje met allemaal voetballers en een schilderij van een voetballer die een omhaal maakte.”

'De beste Nederlandse keeper van dit moment vind ik Tim Krul'

Hoe kijk je nu tegen jouw Held Edwin van der Sar aan?
“Ik vind hem nog steeds de beste keeper die Nederland gehad heeft, hij steekt er voor mij echt bovenuit. De beste Nederlandse keeper van dit moment vind ik toch Tim Krul. Hij is sterk, heeft lengte en echt een goede uitstraling. Dat vind ik het vetst, ha.”

Hoe vind je het dat jonge meisjes jou nu zien als held?
“Ik vind het echt heel leuk als kleine meisjes zeggen dat ze willen gaan keepen. Ik weet nog heel goed dat we bij FC Twente een keer klaarstonden om het veld op te gaan en dat aan een klein meisje de vraag werd gesteld wie haar favoriete speelster was. ‘Dat is de keeper,’ zei ze toen. Ha, dat vond ik wel mooi toen. Je hoort dat de laatste tijd ook steeds meer en dat vind ik ook echt heel leuk.”

Delen: