Word abonnee

Oranjeleeuwinnen

De playlist van Sari van Veenendaal

door: Kelly van Tilborg
9 juni 2015

Sporters delen van alles via social media, zo ook playlists die ze draaien op momenten dat het erom gaat. Hoe belangrijk is muziek voor de OranjeLeeuwinnen en wat draaien ze voor een belangrijke wedstrijd? Helden Online vroeg het ze. Vandaag de playlist van Sari van Veenendaal, die door de blessure van Loes Geurts goede kans maakt om tegen China onder de lat te staan.

Hoe belangrijk is muziek voor jou?
“Ik luister heel veel naar muziek, ook na de wedstrijd en na de training. Ik zorg er dan altijd voor dat ik iets heb om naar te luisteren, dat vind ik lekker.”

Heb je een liedje dat je altijd luistert voor een wedstrijd?
“Ja, het liedje ‘On The Move’ van Barthezz. Dat wordt altijd gedraaid voor een wedstrijd van FC Twente en zelf luister ik dat ook altijd voor een wedstrijd, daar krijg ik een fijn gevoel van!”

Is er ook een liedje dat jou doet denken aan een speciale gebeurtenis uit je voetbalcarrière?
“Bij het Nederlands elftal hebben we geen speciaal liedje, maar bij FC Twente is dat ook het liedje ‘On The Move’. Er zijn eigenlijk altijd wel liedjes die je ergens aan doen denken en dan is het altijd leuk om dat liedje te horen.”

Hebben jullie eigenlijk een DJ bij het Nederlands elftal?
“Volgens mij nam Claudia (Van den Heiligenberg red.) altijd de muziek mee, maar zij is nu helaas geblesseerd. Volgens mij heb je ook nog Dyanne (Bito red.) die weleens voor de muziek zorgt, dus dat komt wel goed tijdens het WK.”

'Als ik tijd heb dan pak ik mijn gitaar erbij' 

Maak je zelf ook muziek?
“Ja, ik speel gitaar. Ik heb vier jaar lang les gehad en daarna ben ik een tijdje gestopt met spelen. Ik heb het nu weer een beetje opgepakt dus als ik tijd heb dan pak ik mijn gitaar erbij. Het leukste vind ik om een beetje mee te spelen met de bekende nummers van nu.”

Wat is dan het leukste liedje om te spelen?
“Dat is het liedje ‘Beauty & The Brains’ van Nielson.”

En als jij jezelf moet omschrijven in een muzieknummer, welke is dat dan?
“Ik heb geen specifiek nummer, maar naar de muziek van Jack Johnson kan ik uren luisteren. Van die chille, surfachtige muziek, daar houd ik van.”

Top 5 liedjes:
On The Move van Barthezz
Beauty & the Brains van Nielson
Intoxicated van Martin Solveig & gta
Chearleader van OMI
Like I Can van Sam Smith 

Delen: