Word abonnee

Uit helden

Arjan Bos: ‘Ireen Wüst is een geweldig uithangbord’

door: Jasper Boks
10 mei 2014

Sven Kramer en Ireen Wüst waren en zijn de boegbeelden van het Nederlandse schaatsen. Hun sponsor TVM stapt na veertien jaar uit het schaatsen. Vooralsnog hebben de olympische kampioenen nog geen nieuwe ploeg gevonden. Helden Magazine sprak met Arjan Bos, directeur van de transsportverzekeraar.

Eén ding is zeker: de wegen van Sven Kramer en coach Gerard Kemkers gaan scheiden. Dat maakte Kramer op 28 maart bekend. “Het kwam niet als een verrassing en ik vind het een verstandige zet,” zegt Arjan Bos in Helden Magazine, “na negen jaar is het logisch dat je iets anders wilt proberen om weer top te presteren.”

Maar voor welke ploeg Kramer gaat rijden is nog niet bekend. Voor Ireen Wüst, die in 2005 gelijktijdig met Kramer bij TVM begon, geldt hetzelfde. En dan is er ook nog Koen Verweij die net helemaal doorbrak in het laatste seizoen van TVM als hoofdsponsor. Ook hij is nog op zoek.

Ben jij bezorgd over het schaatsen nu TVM, die jaarlijks tussen de tweeënhalf en drieënhalf miljoen euro in de sport stak, afhaakt?
Bos: “Met Essent stopt nog een belangrijke partner van het schaatsen. We laten wel wat achter en daar zijn we ons van bewust. Ik vind het ook jammer dat we de ploeg in maart niet over konden dragen aan een partij die onze rol als hoofdsponsor overnam.”

“En ja, de budgetten zullen omlaag gaan, ik denk niet dat iemand nog drie miljoen per jaar zal investeren in een schaatsploeg. Weet je wat ik niet snap? Dat een aantal bedrijven niet meteen op Ireen is gesprongen na Sochi. Zij is een geweldig uithangbord. Met Ireen kun je echt wel wat doen.”

Het hele interview met Arjan Bos is te lezen in het dubbeldikke jubileumnummer. Helden Magazine nummer 22 ligt nu in de winkel.  

Delen: