Word abonnee

Uit helden

Laura Dijkema: ‘Wij zijn echt een meisje-meisje team’

door: Jasper Boks
1 oktober 2014

Laura Dijkema speelt vandaag met het Nederlands volleybalteam tegen Servië op het WK in Italië. In Helden Magazine 23 geeft de 24-jarige spelverdeelster een blik achter de schermen en reageert ze op een aantal dilemma's.

Het mooiste aan mezelf vind ik…

“Mijn nuchterheid. Ik incasseer en relativeer makkelijk. In het volleybal heb je soms te maken met trainers die je helemaal verrot schelden. Dat laat ik heel snel van mijn schouders glijden. Dat is een eigenschap die goed van pas komt in de topsport.”

“Mijn lange, blonde haar? Ha, dat is eerder iets wat anderen mooi aan mij vinden. In Turkije werd ik er bijna door aanbeden! En in China of Japan kijken ze me vaak aan alsof ik een wandelende barbiepop ben. Ik krijg veel aandacht. Van kinderen die me niet alleen waarderen om mijn spel, maar ook om mijn lange, blonde haren. Dat vind ik leuk en lief. Maar soms krijg ik ook vervelende aandacht. Het is wel gebeurd dat ik in Turkije op straat werd achtervolgd door mannen in een auto.”

Wie ik graag zou willen ontmoeten is…

“David Beckham. Omdat hij een sportcarrière combineerde met een leven als stijlicoon. Daarnaast is Beckham natuurlijk een mooie man, dus die zou ik best willen ontmoeten…”

“Naast de sport ben ik ook erg bezig met fashion en uiterlijk. Presteren staat voorop, maar het moet er ook een beetje leuk uit zien en daar helpt een verzorgd uiterlijk bij. Ik doe make-up op voor ik het veld inga en dat geldt ook voor de meeste andere meiden in het Nederlands team. Wij zijn echt een meisje-meisje team.”

Het volledige interview met Laura Dijkema staat in Helden Magazine 23 dat nu in de winkels ligt en via de site (http://heldenonline.nl/magazine/) te bestellen is. Het interview is ook los te koop via Blendle (https://blendle.nl/i/helden/laura-dijkema/bnl-helden-20140814-8080_laura_dijkema).

Lees ook:

Laura Dijkema droomt van de Spelen

Delen: