Word abonnee

Uit helden

Papendalgangers: Selena Piek & Eefje Muskens

door: Marlies van Cleeff
23 april 2017

Veel Nederlandse sporters gebruiken Papendal als thuisbasis. Helden gaat langs bij de Papendalgangers. In deel 15: badmintonsters Selena Piek (25) en Eefje Muskens (27), die hard op weg zijn om het badminton in Nederland weer op de kaart te zetten. 

Mijn beste eigenschap is…

Eefje: “Selena heeft een duidelijk doel voor ogen en blijft daar altijd voor gaan. Maar ze kan ook ongeduldig zijn. Zoals met haar blessure, maar ook op de baan. Er is stront aan de knikker als het niet gaat zoals ze wil. Soms maak ik een grapje, soms laat ik haar uitrazen.”
Selena: “Je moet niet tegen een explosief persoon zeggen: ‘Doe maar even rustig.’ Dan krijg ik een kloppende halsslagader.”  
Eefje: “In het begin voelde ik me vaak persoonlijk aangevallen. Ik kan nog weleens om de hete brij heen draaien, iets op een lieve manier proberen te zeggen, want ik ben gauw bang om iemand te kwetsen. Maar ik kan ook snel boos worden.”
Selena: “En dan gooi je de handdoek in de ring. Je zou je er iets sneller overheen kunnen zetten. Jouw vrolijkheid is je beste eigenschap. Eef komt uit Brabant, is van de Brabantse gezelligheid.”
Eefje, lachend: “En Sel komt uit ’t Gooi. We zijn vriendinnen, maar botsen soms ook. We zijn zo verschillend.”
Selena, lachend: “Eef is altijd vrolijk en wil mensen om zich heen, ik zonder me soms liever af. Toen we op de Spelen waren uitgeschakeld in de kwartfinale, lag ik ’s avonds te janken op m’n bed. En mevrouw zat te feesten in het Holland House.”
Eefje: “Ik was teleurgesteld, maar dacht ook: nu ga ik ervan genieten.”
Selena: “Mijn olympische droom was over, waar ik zo hard voor had gewerkt. Die wedstrijd heb ik een aantal keren afgespeeld in mijn hoofd. Ik had geluncht met mijn familie, daarna wilde ik het verwerken. Ik lag om tien uur in bed.”

Het hele verhaal met Eefje Muskens en Selena Piek is te lezen in de nieuwe Helden die je hier met 25% korting kunt kopen! 

Delen: