Word abonnee

Voetbal

‘Het is een rollercoaster geweest’

John Kramer

Voetbal

‘Het is een rollercoaster geweest’

door: Thomas Olsthoorn
8 augustus 2018
13 tot 18 minuten lezen

Sherida Spitse (28) was tijdens het gouden EK een van de uitblinkers bij het Nederlands voetbalelftal. Tegelijkertijd kampte haar vrouw Jolien met een depressie na de geboorte van hun zoontje. Barbara Barend zocht Sherida en haar gezin op.

Het is volop zomer in Nederland en Sherida Spitse viert samen met haar vriendin Jolien van der Tuin en hun een­ jarige zoontje Jens vakantie. De Noorse competitie ligt tijdelijk stil en voor het eerst in jaren is Sherida een langere periode vrij. In plaats van een verre strandvakantie vertoeven de sterkhou­der van het Nederlands elftal en haar gezin in een bungalowtje op een Drents vakantiepark. Lekker Hollands en dicht in de buurt van familie en vrienden, die ze door het leven in Noorwegen niet zo vaak zien. Daarnaast kunnen Sherida en Jolien hier in alle rust toeleven naar de mooie dagen die hen te wachten staan, wanneer ze trouwen en een mooi feest geven voor al hun dierbaren.
“Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?” vraagt Barbara.
Sherida: “Dat is gebeurd toen ik in het eerste van Heerenveen speelde.”
Jolien: “Eigenlijk zijn we gekoppeld door Sherida’s toenmalige ploeggenoot­jes Nangila van Eyck en Hilde Winters. Hilde was toen al een goede vriendin van me en zei dat er een leuke meid in haar team zat. Toen ze een foto van Sherida liet zien, zei ik: ‘Nou, dat is niet echt mijn type.’ In die tijd voetbalde ik nog en kregen we op de club een clinic van Heerenveen.”
Sherida: “Tijdens die clinic zag ik Jolien voor het eerst en dacht: hé, die is wel leuk! Ze had alleen wel een piercing net onder haar lip en ik liet direct merken dat die eruit moest.”
Jolien: “We gingen samen op stap, leerden elkaar kennen en de vonk sloeg meteen over. Nu zijn we zevenenhalf jaar samen en nog steeds gek op elkaar.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: