Word abonnee

Door: Anton-Jan Thijssen

Blog

Citius. Altius. Fortius. Melior.

door: Anton-Jan Thijssen
1 februari 2018
4 tot 9 minuten lezen

‘Goedemorgen Johan’. Dagelijks voordat ik naar binnen stap bij Helden groet ik het beeld van Johan Cruijff. Het beeld staat tussen twee belangrijke plekken. Het Olympisch Stadion en een Cruyff Court.

Het Cruyff Court staat voor mij symbool voor iets wat ik enorm belangrijk vind; iedereen moet op een veilige, gezonde en toegankelijke manier kunnen sporten. Het stadion geeft me kippenvel. Het stadion waar olympische topsporters negentig jaar geleden om eremetaal streden. Het stadion waar dagelijks getraind wordt, waar geregeld evenementen zijn en nu een geweldige schaatsbaan is aangelegd: De Coolste Baan van Nederland. Het stadion waar ik mijn lievelingsclub begin jaren ‘90 oogstrelend voetbal zag spelen. En bovendien het stadion waar ik sinds begin van dit jaar heen ga voor de nog coolere baan van Nederland: strateeg bij Helden.

Helden Magazine en Helden Media waren niet onbekend voor me. Alles wat met sport te maken heeft lees ik van voor tot achter, zeker magazines. En met het creatieve bureau dat achter Helden Magazine verrees, werkte ik de afgelopen jaren samen. Nu ik dagelijks op de vloer loop, proef en geniet ik nog meer van de twee hoofdingrediënten die Helden zo bijzonder maken: de kracht van sport en de mens achter de sporter.

‘Het is een voorrecht om voor merken, sportorganisaties en media dit soort verhalen te mogen maken en te vertellen’

Iedereen bij Helden heeft een sporthart. Van (voormalig) topsporters tot sportjournalisten, van fanatieke amateurs tot nog fanatiekere Football Manager-spelers. Sport wordt door iedereen actief en passief beleefd. Het mooie is dat we – ik mag inmiddels ‘we’ zeggen, net zoals ik na een paar weken ‘Meneer Cruijff’ nu ook ‘Johan’ groet – die liefde voor sport delen met onze klanten. Klanten die gekozen hebben om via sport en sporters hun verhaal te vertellen. En niet meer op een manier zoals vroeger, met het plakken van een logo. Nee, echte verhalen. Van de mens achter de sporter. Bijvoorbeeld: het bijzondere verhaal van Chris Vos dat we maken voor Toyota. De vlog die we voor ABN AMRO maakten, over en met Appie Nouri op de dag van zijn debuut. De bijzondere inkijk in de voorbereiding van olympische sporters die we via een ‘stories estafette’ op het Instagram-kanaal van TeamNL krijgen. De documentaire die we voor KPN maakten waarin we zien hoe Nederlandse shorttrackers zich staande houden tussen al die ‘Hyena’s op het ijs’. De persoonlijke verhalen in de vorige en de nieuwste Helden over Vilhena, Dumoulin, Rico Verhoeven en Justin Kluivert. En nog zoveel meer.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Het is een voorrecht om voor merken, sportorganisaties en media dit soort verhalen te mogen maken en te vertellen. Maar het is ook enorm belangrijk. De verhalen inspireren. Als ik zie hoe TeamNL-leden trainen, wil ik ook naar buiten. Als ik zie hoe Chris Vos en Bibian Mentel laten zien dat niets onmogelijk is, ondanks zoveel tegenslag; wie ben ik dan om te piepen als ik een keer wat teennagels verlies bij een ultraloop (yack, I know). En als ik lees hoe sport kan verbroederen, en als mijn kinderen zien en lezen hoe hun helden leven voor de sport, maar ook nog eens bijzondere mensen zijn, dan hoop ik alleen maar dat de (door mij soms ingestampte) liefde voor sport groter wordt. Iets wat elk kind verder brengt in zijn of haar leven als je het mij vraagt.

‘Een held die met name na zijn voetbalcarrière liet zien dat sport zoveel meer kan betekenen’

Dat brengt me weer terug bij Johan. Een held die met name na zijn voetbalcarrière liet zien dat sport zoveel meer kan betekenen. Dat alle kinderen moeten kunnen sporten. Dat ze er beter van worden, in de ruimste zin van het woord. Beter in hun sport. Beter in hun zelfvertrouwen. Beter in het leven. Beter in de maatschappij. En beter als mens. Beter worden is zoveel belangrijker dan alleen maar sneller, hoger en sterker. Ik sluit niet uit dat ik een keer na een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel in het Olympisch Stadion een bordje met ‘Melior’ achter het credo van de Olympische Spelen ‘Citius. Altius. Fortius’ hang. Sneller. Hoger. Sterker. En beter.

Delen: