Word abonnee

Column

Briefwisseling Barbara: Marianne Vos 2

door: Barbara Barend
22 mei 2015

Iedere week mailt Barbara Barend met boegbeelden uit de Nederlandse sportwereld, om te kijken waar ze zich mee bezighouden en wat de ontwikkelingen zijn. Deze week beantwoordt de grootste wielerkampioen van Nederland Marianne Vos de mail van Barbara.

Lieve Marianne,

Het is alweer even geleden dat we elkaar hebben gesproken en ik ben erg benieuwd hoe het nu met je gaat? De vorige keer vertelde je dat je druk bezig was met verhuizen, ben je inmiddels helemaal gesetteld op je nieuwe stekkie?

Ik las trouwens dat je een rib had gebroken, hoe gaat het daar nu mee? Heb je er nog veel last van en hoe is het eigenlijk gebeurd? Je hebt trouwens met die gebroken rib wel gewoon je ‘eigen’ wedstrijd gefietst, het ‘Marianne Vos Festival’ , hoe is dat afgelopen en ging dat een beetje? Heeft die gebroken rib verder een grote invloed gehad op je trainings- en wedstrijd schema? Ik las bijvoorbeeld dat je de eerste twee Wereldbeker wedstrijden mountainbike al moet missen..

Verder ben ik ook wel benieuwd waar je op dit moment nog meer allemaal druk mee bent?

Ik hoor graag iets van je en heel erg bedankt!

Liefs,

Barbara
—————————————————————

Beste Barbara,

Daar zijn we weer inderdaad. Wat gaan die weken snel hè…
Jij bent ook behoorlijk druk als ik zo een beetje volg wat je doet.

Met mij gaat het goed! Momenteel zijn we bezig met de laatste loodjes wat betreft de verhuizing. Er zijn nog wel wat dingen te doen in de laatste weken, maar over een weekje trekken we er definitief in. Ik vind het erg mooi dat we na het hele verhuisproces ook echt kunnen gaan settelen.

'Ik kwam er na een paar dagen achter dat het ook echt gebroken was'

Mijn ribbreuk aan het eind van april heeft wel wat roet in het eten gegooid. Ik had net de competitie hervat en had veel zin om er weer vol tegenaan te gaan. Bij de verkenning van een mountainbikewedstrijd in Oostenrijk ging ik onderuit en kwam ik onhandig terecht op mijn rechterflank. Ik had wel pijn, maar kwam er pas thuis na een paar dagen achter dat het ook echt gebroken was. Helaas moest ik toen even pas op de plaats maken, maar het is niet anders. Dit is iets waar je als topsporter mee te maken krijgt en een grote mate van flexibiliteit is geboden.

Uiteraard wilde ik twee waken later graag van start gaan in het evenement dat mijn draagt: het ‘Marianne Vos Festival’ in mijn eigen gemeente Aalburg. Dat was een prachtige dag vol top- en breedtesport, met daarnaast volop activiteiten voor de lokale bevolking. Het hoofdnummer van die dag is onze ‘Rabobank 7-Dorpenomloop’ en geholpen door het thuispubliek, kon ik mezelf goed van voren handhaven. Uiteindelijk werd ik tweede en baalde ik toch heel even, omdat ik toch nog dichtbij de overwinning was. Vooraf had ik er echter voor getekend, dus achteraf kan ik er ook wel tevreden mee zijn. De organisatie was ook content met het gehele verloop van de dag, dus ik hoop dat we dit evenement de komende jaren op een mooie manier in stand kunnen houden.

'Ik heb inmiddels wel veel zin om wedstrijden te rijden'

In plaats van na deze periode de eerste wereldbekerwedstrijden mountainbike te gaan rijden, heb ik gekozen om niet te forceren en eerst weer 100% fit te worden. Anders blijft de kans dat je achter jezelf gaat aanhollen. Opbouwen in trainingen heeft nu mijn prioriteit, dus weet ik dat dit de beste keuze is. Ik heb inmiddels wel veel zin om wedstrijden te rijden, hoor; over ‘honger’ naar de koers niks te klagen.

Het is voor mij dus zaak om weer topfit te worden, dus daar ben ik voornamelijk mee bezig. Toch zit er iets aan te komen waar ik niet omheen kan: de start van de Tour de France in Utrecht in het eerste weekend van juli. De wielerwereld (in Nederland) staat op zijn kop en er worden veel activiteiten en randevenementen ontplooid om extra aandacht te vestigen op het Grand Départ en het belang van sport in het algemeen.

'Ik kijk alvast uit naar juli'

Ik kan natuurlijk niet overal aanwezig zijn en mijn naam aan verbinden, maar als ik mijn bijdrage kan leveren aan promotie van de sport, dan doe ik dat graag. Op deze manier is het niet een éénmalig gebeuren, maar kan het ook z'n meerwaarde bewijzen voor de toekomst.
Zelf volg ik ook al van jongs af aan 'de Tour', dus voor mij is dit ook wel bijzonder. Ik kijk alvast uit naar juli!

Bedankt voor je leuke vragen en we houden contact!

Liefs,
Marianne 

Delen: