Word abonnee

Column

Column Barbara: Mijn hart huilt

door: Barbara Barend
25 juni 2014

Barbara Barend ontmoette Luis en Sofia Suarez twee maanden geleden in Liverpool. De spits was openhartig over de bijtincidenten, zei zich te schamen. Gisteren zag ze ze tot haar grote verdriet dat hij opnieuw in de fout ging.

We zijn er al de hele avond stil van thuis. Beduusd, we kunnen het haast niet geloven. Het zal toch niet waar zijn? Heeft Luis Suarez echt opnieuw een tegenstander gebeten, dit keer een Italiaan?

Mijn vrouw en ik kunnen ons de avond dat Luis en Sofia Suarez kwamen eten nog zo goed herinneren. Luis was de ster van Ajax. Zijn vrouw Sofia had ik een keer geïnterviewd en daarna contact mee gehouden.  Ik spreek een beetje Spaans en Sofia sprak niets anders dan Spaans. Af en toe gingen we lunchen. Tijdens een van die lunches werd ik uitgenodigd op hun huwelijk. Bescheiden stelden Luis en Sofia bij het overhandigen van de uitnodiging dat mijn 'partner' uiteraard ook was uitgenodigd. Omdat ze mijn 'partner' niet kenden, besloten we tot dat bewuste etentje bij ons thuis.

Foto's van ons kroost vliegen geregeld over de app heen en weer

Mijn vrouw en Luis hadden de grootste lol. Alette spreekt vloeiend Spaans en Luis houdt van koken. De combinatie was snel gemaakt. Toen mijn buurvrouw, een ouderwetse Amsterdamse Ajax-supporter toevallig even langs kwam, ging hij uiterst sympathiek in het Nederlands het gesprek met haar aan.

Een half jaar later hadden we een geweldig bruiloftsfeest in Montevideo. We dansten tot in de vroege morgen. Bij de geboorte van onze kinderen lieten Sofia en Luis meteen wat horen en foto's van ons kroost vliegen geregeld over de app heen en weer.

Twee keer zochten fotografe Manon van der Zwaal en ik Luis en Sofia in Liverpool op. Twee keer werden we vorstelijk ontvangen. De laatste keer was twee maanden geleden. Manon, die niets met sport heeft, viel het op dat Luis en Sofia nog even bescheiden en gastvrij waren als de eerste keer.

Toch houden wij nog steeds van Luis

De hele dag werden we door ze op sleeptouw genomen en waren we onderdeel van hun gezin. We hebben met onze eigen ogen gezien dat Luis een geweldige vader en echtgenoot is. Als klap op de vuurpijl gaf hij twee gesigneerde shirtjes voor mijn kinderen Seb en Livia.

Begrijpt u dat mijn hart huilt, dat wij thuis, mijn vrouw en ik, en ook fotografe Manon een beetje van de kaart zijn? En nee, het is niet goed te praten. En ja, hij heeft een voorbeeldfunctie. En nee, hij had dat dit echt nooit mogen doen. En toch houden wij thuis nog steeds van Luis. Sorry, maar waar.   

Lees ook:
Suarez: 'Ik schaam me zo'

Delen: