Word abonnee

Column

Mooie en lieve reacties geven een enorme boost

door: Barbara Barend
11 april 2015

Iedere week mailt Barbara Barend met boegbeelden uit de Nederlandse sportwereld, om te kijken waar ze zich mee bezighouden en wat de ontwikkelingen zijn. Deze week beantwoordt paralympisch snowboardster Bibian Mentel de mail van Barbara. Zij werd ruim een maand geleden geopereerd.

Lieve Bibian,

Je bent ruim een maand geleden geopereerd. Voor de vierde keer zijn er tumoren uit je longen verwijderd. Je zag er erg tegenop, ook omdat het een pijnlijke operatie zou zijn. Hoe gaat het nu met je en hoe is het met je zoon? Daarnaast ben ik erg benieuwd of je alweer wat hebt kunnen trainen en wat je ervan vindt dat je door de lezers van Helden Online bent verkozen tot Held van de Maand. Tot slot zou ik graag van je willen weten wat je doelstelling op dit moment is. Ik hoor graag van je. Veel geluk en ik hoop dat je weer snel op je snowboard staat!

Groetjes,

Barbara

——

Lieve Barbara,

We zijn inmiddels al ruim vier weken verder en het gaat weer redelijk goed met mij. Mijn ribben zijn nog wel behoorlijk pijnlijk, maar ik voel wel dat het iedere dag weer een beetje beter gaat. En gelukkig maar want ik ben niet zo heel erg goed in thuis zitten en niet zoveel mogen/kunnen doen!

'Ze maakten zich allemaal toch stiekem meer zorgen dan ze lieten blijken en ze zijn dan ook heel blij dat het weer goed gaat'

Met mijn zoon Julian gaat het goed! Hij vindt het vooral gezellig dat ik gewoon iedere dag thuis ben voor lunch en na school. Toch heeft de hele situatie wel impact op ons hele gezin (zowel op Edwin, mijn zoontje en mijn twee prachtige stiefdochters) gehad. Ze maakten zich allemaal toch stiekem meer zorgen dan ze lieten blijken en ze zijn dan ook heel blij dat het weer goed gaat.

Daarnaast ben ik langzaamaan weer een beetje begonnen op de spinbike, die we hier thuis hebben staan. Nog wel heel rustig aan, maar het is heerlijk om gewoon een beetje te bewegen. Verder is het goed om m'n longen weer een beetje aan het werk te zetten, maar ik moet je eerlijk bekennen dat het me heel erg meevalt voor wat betreft kortademig zijn. Na mijn vorige longoperaties was ik lange tijd heel snel buiten adem, maar nu valt dat gelukkig mee.

'Ik vind het waanzinnig dat ik verkozen ben tot Held van de Maand!'

Ik vind het waanzinnig dat ik verkozen ben tot Held van de Maand! Ik vond het al een eer dat ik überhaupt genomineerd werd en had eigenlijk nooit verwacht dat ik ook daadwerkelijk verkozen zou worden. En hoe leuk was het om alle lieve en mooie reacties te lezen! Die geven me echt een enorme boost in mijn herstel, dus bij deze ook: dank jullie wel hiervoor!

Mijn doelstelling voor dit moment is rustig aan herstellen. Ik merk dat mijn lijf gewoon echt tijd nodig heeft om dit goed te doen. We gaan de lente in dus dit is het ideale moment om gewoon weer langzaam super fit te worden voor het volgende winterseizoen! Wat dat betreft had ik het niet beter kunnen plannen.

Ik kan niet wachten om snel weer op mijn snowboard te staan!

Liefs,

x Bibian

Delen: