Word abonnee

De dag van...

Boogerd: ‘Ik was een hele speciale’

door: Kelly van Tilborg
20 maart 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen wij oud-wielrenner Michael Boogerd, die tegenwoordig ploegleider is bij Team Roompot Orange Cycling.

Je eigen ploeg rijdt dit weekend Bredene-Handzame en de Ronde van Zeeland Seasports. Wat is jouw rol dit weekend?
“Ik ben dit weekend lekker vrij. Morgen speelt mijn zoontje een belangrijke voetbalwedstrijd tegen een goede club, dus het is leuk dat ik hem dan kan aanmoedigen. We hebben drie ploegleiders dus we kunnen het verdelen, dat is ideaal. Vandaag is Jean-Paul van Poppel de ploegleider en morgen Erik Breukink. Ik heb dan wel steeds contact met de ploeg en ik volg de koers ook. Ik vind het leuk om te kijken hoe de jongens het doen.”

Wat verwacht je van jullie ploeg vandaag tijdens de Handzame Classic?
“Het is een vlakke koers dus ik verwacht een massaspurt. Wij hebben een jonge gast die vandaag meerijdt. Hij heeft wat tegenslag gehad de laatste tijd en ik hoop dat hij vandaag een keer kan uitblinken. Het is een minder deelnemersveld dan tijdens sommige andere koersen, dus ik zie zeker kansen.”

Vandaag rijdt ook Dylan Groenewegen mee, die vorig weekend nog hard viel in de Ronde van Drenthe..
“Ja, hij is vorig weekend hard gevallen. Hij heeft van de fysiotherapeut groen licht gekregen. We moeten van Dylan niet teveel verwachten, hij heeft echt een flinke klap gemaakt. Hij hoefde van ons ook niet te rijden, maar hij wilde zelf heel graag. Dat tekent zijn karakter.”

En hoe schat jij de kansen van jullie ploeg in tijdens de Ronde van Zeeland Seasports?
“Morgen is het ook een vlakke koers net zoals vandaag. Er zitten morgen alleen wat stukken tussen met kasseien, dus het is wel iets anders. Morgen rijdt er van ons een sprinter mee, die een rol van betekenis kan spelen. Ik ben heel benieuwd hoe de jongens het gaan doen. Ik hoop dat de jongens tijdens beide koersen het heft in handen durven nemen en zichzelf durven te laten zien, net zoals tijdens de Ronde van Drenthe.”

Zie jij eigenlijk grote verschillen als je kijkt naar de tijd toen jijzelf talent was en de talenten van nu?
“Ik vind het altijd moeilijk om jongens met elkaar te vergelijken. Bij ons in de ploeg zitten jongens die meer begeleiding nodig hebben dan de andere, er is nou eenmaal een verschil in mentaliteit. Maar dat verschil maakt het opleiden van die jongens weer een hele leuke uitdaging. Ik vergelijk de jongens niet vaak met mezelf. Ik was een hele speciale, ha. Ik leefde écht voor de sport, als je kijkt naar beleving enzovoort. Ik keek bijvoorbeeld nooit naar het weer, maar alleen naar mijn trainingsschema. Dat is een simpel voorbeeld, maar zo was ik wel.” 

Delen: