Word abonnee

De dag van...

Broersen: ‘Ik eet elke zondag een patatje’

door: Kelly van Tilborg
6 maart 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen wij atlete Nadine Broersen, die vrijdag in actie komt op de EK indoor in Praag.

Vandaag begint de EK Indoor voor jou. Ben je zenuwachtig?
“Een klein beetje. Net als de meeste sporters heb ik last van gezonde spanning, maar dat hoort erbij. Het begint meestal de avond ervoor. Dan probeer ik zoveel mogelijk aan andere dingen te denken.”

Heb jij nog rituelen die je voor een wedstrijd doet?
“Ik heb altijd een kettinkje om mijn nek, met een vingerafdruk van mijn moeder daarop. Vlak voor de start geef ik daar een kusje op. Dat doe ik altijd.”

'Ik heb altijd zo normaal mogelijk geleefd'

Heb je weleens het gevoel gehad dat je dingen hebt gemist door het leven als topsporter?
“Nee eigenlijk niet. Ik vind het hebben van een sociaal leven erg belangrijk, dat is altijd zo geweest. Ik heb ook gewoon een man. Toen ik jong was heb ik er ook nooit last van gehad. Ik ging niet zoals mijn leeftijdsgenoten ieder weekend uit, maar als ik tijd had ging ik ook een feestje vieren. Ik heb altijd zo normaal mogelijk geleefd.”

Als atlete kun je niet zomaar alles eten waar je zin in hebt. Heb je daar weleens moeite mee?
“Ha, klopt, maar het is niet zo dat ik er heel erg op moet letten. Bij mij gaat het eigenlijk een beetje vanzelf, ik ben ook niet anders gewend. Je moet er natuurlijk wel een beetje op letten, maar het is niet zo dat het mijn leven beheerst. Ik heb geen gek of streng dieet. Ik eet gewoon elke zondag een patatje, dat vind ik lekker dus blijf ik ook zeker doen.”

Eén van de belangrijke keuzes in jouw leven is de overstap van atletiekclub Atledo in Dongen naar AV Sprint in Breda. Hoe moeilijk was dat voor jou?
“Heel erg lastig. Atledo is toch de club waar ik ben opgegroeid. Ik was ongeveer al drie jaar bezig met het zoeken naar andere coaches. Ik wilde gewoon hogerop, dat was duidelijk. Toen duidelijk werd dat ze bij AV Sprint bezig waren met topsportbeleid, heb ik de knoop doorgehakt. Op een bepaald moment moet je gewoon voor jezelf kiezen, hoe moeilijk het ook is. Ik kom nog wel vaak bij Atledo, ik heb ook een sleutel van de baan. Ik woon er heel dichtbij, dus als ik een keer alleen moet trainen fiets ik gewoon naar de baan toe. Kan ik daar lekker trainen.” 

'Ik ben al best veel bezig met de toekomst

Heb je er eigenlijk al weleens over nagedacht wat je wilt gaan doen na je topsport carrière?
“Ja, ik ben al best veel bezig met de toekomst. Ik hoop in de sportwereld te blijven. Dat is ook de reden dat ik nu al bezig ben met clinics en lezingen geven. Ik hoop op deze manier mijn naam op de kaart te zetten, zodat ik daar later profijt van heb.”

We zagen trouwens dat je best actief bent op social media. Vind je het belangrijk om je fans op de hoogte te houden?
“Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin niet zo’n fan was van social media. Ik wilde alles zo normaal mogelijk doen. Maar je merkt dat fans het leuk vinden om dingen te lezen over waar je mee bezig bent, ook nu met het EK. Als ik op die manier iets terug kan doen, dan is dat voor mij een kleine moeite.” 

Dan wens ik jou namens Helden heel veel succes tijdens de EK Indoor!
“Dank je wel!” 

Lees ook:

Deel 1: 'Sociaal leven erg belangrijk'
Deel 2: 'Ik wilde vroeger in het leger'
Deel 3: 'Weet dat mijn moeder trots is'

Delen: