Word abonnee

Held van de week

Held van de week 10 mei

door: Barbara Barend
10 mei 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer BMX'er Niek Kimmann, voetbalster Vivianne Miedema en judoka Guusje Steenhuis.

Niek Kimmann
BMX'er Niek Kimmann won afgelopen weekend de wereldbekerwedstrijd BMX in Papendal. De 18-jarige Nederlander is eerstejaars senior en maakte vorig jaar indruk door wereldkampioen te worden bij de junioren.

Barbara: “Niek Kimmann is de ster van het BMX'en aan het worden. Fantastisch dat hij in zijn eerste seizoen al direct zo'n topprestatie weet te leveren, en dat ook nog eens een keer voor eigen publiek. We moeten hem zeker in de gaten gaan houden komende jaren!”

Vivianne Miedema
Topvoetbalster Vivianne Miedema is met Bayern München landskampioen geworden van Duitsland. Bayern won hun laatste wedstrijd van SGS Essen met 2-0. De Oranje voetbalster had met een doelpunt ook een aandeel in de beslissende laatste wedstrijd.  

Barbara: “Vivianne is dus niet alleen goud waard voor het Nederlands elftal, maar ook voor haar ploeg in Duitsland. Ik wil Vivianne van harte feliciteren met haar kampioensfeest, maar ik hoop dat ze wat oppast met het kampioensfeest. Tijdens het WK in Canada moet ze pas écht gaan vlammen.”

Guusje Steenhuis
Judoka Guusje Steenhuis won afgelopen weekend wellicht haar mooiste succes tot nu toe. Ze won voor het eerst een Grand Slam door in Bakoe in de finale Akari Ogata te verslaan.

Barbara: “Het meest indrukwekkende aan de prestaties van Guusje afgelopen weekend is dat ze met alle toppers in het judo wist af te rekenen. Tijdens het toernooi won ze zowel van twee Olympische zilveren medaille-winnaars als van de Nederlandse kampioen uit 2009 Marhinde Verkerk. Dat geeft haar goud van afgelopen weekend extra glans.”

Delen: