Word abonnee

Held van de week

HeldvdWeek14juni

door: Barbara Barend
15 juni 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer de Nederlandse handbalsters, wielrenner Tom Dumoulin en zeilster Marit Bouwmeester.

Handbalsters
De Nederlandse handbalsters hebben zich afgelopen weekend definitief geplaatst voor het WK handbal in december. De uitwedstrijd tegen Tsjechië werd weliswaar verloren, maar de plaatsing kwam door een eerdere thuisoverwinning niet in gevaar. 
Barbara: “De plaatsing voor het WK handbal is een hele goede eerste stap om kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro af te dwingen. Fantastisch resultaat van de vrouwen, die later dit jaar kunnen gaan vlammen!”

Tom Dumoulin 
De 24-jarige wielrenner Tom Dumoulin van Giant-Alpecin heeft zondag met succes zijn leiderstrui verdedigd in de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland. De Kroaat Kristijan Durasek won de eerste rit in lijn. Dumoulin dankt zijn koppositie in het klassement aan zijn knappe overwinning in de proloog op zaterdag.
Barbara: “Dumoulin presteert ijzersterk in de Ronde van Zwitserland, en ook de ploeg heeft hem goed ondersteund in het behalen van de leiderstrui. Het zou mooi zijn als hij de koppositie vast kan blijven houden. Zet hem op Tom!”

Marit Bouwmeester
Zeilster Marit Bouwmeester heeft zondag de wereldbekerwedstrijd in het Engelse Weymouth gewonnen. De 26-jarige Friezin eindigde in de medal race van de Laser Radial-klasse als vierde.
Barbara: “Mooi dat er een wereldbekerwedstrijd op naam van een Nederlander is geschreven. De eerste vijf races wist zij achtereenvolgens te winnen, waardoor ze bij de twee slotraces niet op haar tandvlees hoefde te lopen. Kortom een topprestatie van Bouwmeester.”

Delen: