Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 6-10

door: Barbara Barend
6 oktober 2014

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer de jongste F1-coureur ooit Max Verstappen, Feyenoord-revelatie Elvis Manu en Dirk Kuijt, die na 104 interlands afzwaaide bij Oranje.

Max Verstappen
Voor het heftige ongeluk van Jules Bianchi was de 17-jarige Verstappen het gesprek van de dag tijdens de GP van Japan. Er werden uren aan tv gevuld met de vraag: is hij niet te jong? Maar Verstappen hield knap stand en kan trots terugblikken op zijn officiële debuut.

Barbara: “Wat goed is, komt snel. Een regel die we al lang kennen uit de voetbalwereld en die nu ook van toepassing lijkt op de Formule 1. Natuurlijk zijn er zorgen over de veiligheid, maar Max toonde in Japan aan de auto goed onder controle te hebben.”

Elvis Manu
De aanvaller die vorig jaar nog verhuurd werd aan Cambuur Leeuwarden heeft in het team van trainer Fred Rutten snel een basisplaats weten te veroveren. Zowel in de Europa League als in de eredivisie nam hij het stroef scorende Feyenoord al een paar keer bij de hand. Is Oranje de volgende stap voor de geboren Rijnmonder?

Barbara: “Manu zorgt voor frisse aanvalsimpulsen bij Feyenoord. Het is een speler waar je graag naar kijkt. Met het vertrouwen van Rutten kan hij uitgroeien tot één van de bepalende spelers in de eredivisie.”

Dirk Kuijt
Na 104 interlands nam het cement van Oranje afscheid. Kuijt nam de ploeg tijdens de wereldkampioenschappen van 2010 en 2014 geregeld bij de hand en leek daarbij op zowat elke plek in het veld inzetbaar. Wie kan de grote schoenen van Kuijt bij Oranje gaan vullen?

Barbara: “Kuijt gaat enorm gemist worden. Dirk verzaakte nooit en was altijd belangrijk. Een type 'Dirk Kuijt' heeft ieder elftal nodig. Nederland houdt van Dirk, een held zoals we ze graag zien. We gaan hem missen!”

Delen: