Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de held van de week 6-7

door: Barbara Barend
6 juli 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer de Nederlandse hockeyvrouwen, wielrenner Tom Dumoulin en beachvolleybalduo Nummerdor/Varenhorst.

Nederlandse hockeyvrouwen
Tijdens de Hockey World League in België stond er geen maat op de Nederlandse hockeyvrouwen. In de poule bleven de hockeysters ongeslagen en ook in de finale werd er gewonnen; Zuid-Korea werd met 2-1 verslagen. Bovendien verzekerden de hockeyvrouwen zich van een olympisch startbewijs voor Rio 2016.

Barbara: “‘Dit is echt een teamprestatie,’ zei keepster Joyce Sombroek na de gewonnen halve finale tegen Australië. Dat zoveel verschillende speelsters in dit toernooi wisten te scoren, is kenmerkend voor deze teamprestatie. Dit team heeft het hele toernooi dominant gespeeld. Deze prijs is dan ook dik verdiend!”

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin is tot nu toe de beste Nederlander in de Tour de France. De renner van Team Giant-Alpecin was één van de favorieten voor de tijdrit in Utrecht, maar wist niet te tippen aan de razendsnelle tijd van Rohan Dennis. Toch zette Dumoulin een goede tijd neer en liet hij zien dat hij onder druk goed kan presteren. In de tweede etappe werd Dumoulin knap achtste, waardoor hij de witte trui in zijn bezit heeft.

Barbara: “Tijdens de proloog in Utrecht stond er zoveel druk op deze jongen. Heel het land droomde van een Nederlandse gele trui-drager in Utrecht. Hoewel Dumoulin zelf erg teleurgesteld was, reed hij een goede tijd en wist hij vooral te imponeren tijdens de tweede etappe. Als je zo snel je teleurstelling weet om te zetten in een knappe prestatie, ben je een echte vechter. Bovendien kondigde hij aan dat hij komende dagen voor de gele trui gaat. Dat kan nog spannend worden!”

Nummerdor/Varenhorst
De beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst pakten zilver op het WK Beachvolleybal in eigen land. In een bloedstollende finale tegen hun Braziliaanse tegenstanders Alison en Bruno trokken de Brazilianen uiteindelijk aan het langste eind. “Een superpijnlijke nederlaag,” klonk het na afloop. Toch hebben Nummerdor en Varenhorst een geweldig toernooi gespeeld en hebben ze met hun zilveren medaille glans gegeven aan het toernooi.

Barbara: “Dat Nummerdor en Varenhorst de finale hebben gehaald, is echt ongekend. Het was pas het negende toernooi dat dit duo samenspeelde. Ik heb tijdens de halve finale met eigen ogen kunnen zien hoe goed dit tweetal is, toen het Braziliaanse duo Evandro en Pedro in drie sets versloeg. Het beachvolleybalduo had er dit toernooi een handje van om moeilijke duels in drie sets in hun voordeel te beslissen. Dat getuigt van wilskracht!”

Delen: