Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 9-3

door: Barbara Barend
9 maart 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer wereldkampioen allround Sven Kramer en atletes Dafne Schippers en Sifan Hassen, die allebei Europees kampioen werden.

Dafne Schippers
Na de Europese titel in de buitenlucht (100m) heeft Dafne Schippers nu ook de Europese sprinttitel indoor (60m) in haar bezit. Afgelopen weekeinde snelde ze in een nieuw persoonlijk record (7.05 seconden) naar het goud. Het Nederlandse record van Nellie Cooman (7.00) komt steeds dichterbij.

Barbara: “Dafne richt het vizier nu op het prestigieuze meerkamptoernooi in Götzis, daarna maakt ze de keuze tussen de sprint (waarop ze keer op keer de wereld weet te verbazen) en de meerkamp. 'Meerkamp of de sprint; het is een keuze tussen het hoofd en het hart', zei ze onlangs in Helden Magazine. Ik wens haar veel wijsheid toe.”

Sven Kramer
Voor de zevende keer wist Sven Kramer zich te kronen tot de koning van de allround. In het Canadese Calgary sloeg hij de aanval van de Rus Denis Joeskov op een berekende wijze af. Daarmee is zijn seizoen, wederom, geslaagd.

Barbara: “Leuk die WK afstanden, maar voor schaatsers van de slag Sven Kramer is het WK allround nog altijd hét toernooi. Er werd aan de poten van zijn zetel gezaagd door Joeskov en Koen Verweij. Maar Kramer zit nog altijd stevig op de troon.”

Sifan Hassan
Superieur, dat is de enige manier om de zege van Sifan Hassan op de 1500 meter bij de EK Indoor in Praag te omschrijven. Met grote overmacht soleerde Hassan naar het goud. De 22-jarige hardloopster ligt volledig op koers. De koers van olympisch goud.

Barbara: 'Ik kom nog maar net kijken', stelde Sifan Hassan bescheiden toen wij haar interviewden voor Helden 25. 'De successen van 2014 verwachtte ik pas over drie jaar te kunnen halen. Ik heb mezelf verbaasd' En de rest van ons ook. Hassan lijkt klaar om de middellange afstanden voor lange tijd te gaan domineren.

Delen: