Word abonnee

Held van de week

Wie wordt held van de week? 17-10

door: Barbara Barend
17 oktober 2016

Iedere week selecteert Barbara Barend drie mooie of bijzondere sportmomenten. Dit keer nomineert Barbara Inge Dekker, Maarten Stekelenburg en Arantxa Rus.

Inge Dekker
Inge dekker stopt na vijftienjaar met haar zwemcarrière. Inge maakte jarenlang deel uit van de Golden Girls van het zwemmen. Met de estafetteploeg heeft de Golden Girl alles gewonnen wat er te winnen viel. De vlinderslagspecialist is ook Europees kampioen geworden en won ze een bronzen medaille op het WK. Maar de zwemster heeft ook tegenslagen gekend. Begin dit jaar werd er baarmoederhalskanker bij haar geconstateerd. Na een zware operatie knokte ze zich terug in de zwemwereld en stond ze deze zomer op de Olympische Spelen. Iets wat vele mensen niet verwacht hadden, maar Inge voelde zich goed en was helemaal terug. Helaas zat er in Rio geen medaille in voor de zwemster. Toch zet ze nu een punt achter haar prachtige carrière. We wensen haar alle succes voor in de toekomst.  

Maarten Stekelenburg
He’s back! En hoe! Van bankzitter in Rome en Southampton is Maarten nu weer de keeper die ertoe doet in de Premier League. Bij zijn Engelse club Everton stopte Maarten de penalty’s van Kevin de Bruyne en Sergio Aguëro. Zo nam de club uit Liverpool door deze twee reddingen alsnog één punt mee naar huis tegen de koploper Manchester City. Door deze uitblinkers werd Maarten tot Man of the match benoemd, inclusief complimenten van trainer Ronald Koeman. Met de successen in Engeland is Maarten ook weer een toegevoegde waarde voor Oranje. Sinds vier jaar is hij ook weer opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal. Nu is het aan Maarten Stekelenburg om deze goede vorm vast te houden en de ballen buiten de palen te houden.

Arantxa Rus
Tennisster Arantxa Rus heeft, in twee weken tijd, twee toernooien op haar naam geschreven. De vijfentwintigjarige timmert aardig aan de weg. Ze won dit weekend het ITF-toernooi in Frankrijk. Twee weken geleden won ze in Thailand ook al het ITF-toernooi en was ze ijzersterk in de finale. Rus moest in de finale slechts eenmaal haar service inleveren. De tennisster heeft niet altijd zoveel prijzen gewonnen in haar carrière. Voor deze twee overwinningen had ze al drie jaar lang geen toernooi meer gewonnen. De nummer 203 op de wereldranglijst is op deze manier aan het terugkomen.

Stem nu!

Delen: