Word abonnee

Helden in het nieuws

De eerste keer van: Desiree van Lunteren

door: Kelly van Tilborg
8 april 2015

Bij alles is de eerste keer het spannendst, want wat gaat er gebeuren en hoe moet het precies? Wij vragen topsporters naar hun eerste keer: van een luier verschonen, tot de eerste keer verliefd zijn. Deze week Desiree van Lunteren, voetbalster van Ajax en het Nederlands elftal. Vandaag nemen de Oranje Leeuwinnen het op tegen Noorwegen.

De eerste keer dat je het spelletje voetbal speelde..
“Ik denk dat het buiten was met mijn broers. Ik ging altijd mee en ik vond het steeds leuker worden en ik werd er ook steeds beter in. Ik was toen ongeveer negen jaar. Ik ben begonnen met voetballen bij S.V. Almere en voetbal sinds 2012 bij Ajax.”

De eerste keer dat je werd opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal..
“Voordat ik in het ‘grote Oranje’ speelde, heb ik eerst alle jeugdteams van het Nederlands elftal doorlopen. Ik begon zelfs in zo’n district-team. Mijn vriendinnetjes voetbalden daar toen al want die waren allemaal wat ouder. Ik ging een keertje mee en nam mijn voetbalschoenen ook me. Toen mocht ik meedoen. Toen ik werd geselecteerd voor het ‘grote Oranje’ was ik negentien. Dat is wel een grappig verhaal. Ik was op een feestje in Bloemendaal en toen werd ik gebeld. Door de muziek hoorde ik het niet goed. Ik kende het nummer ook niet en ik zei: ‘ik ga ophangen, ik kan het niet horen’. Toen ik ’s avonds thuiskwam heb ik teruggebeld en bleek het dus de trainer zijn. Ha, hij kon er wel om lachen. Dat vergeet ik niet meer.”

De eerste keer dat je mocht spelen voor het Nederlands elftal..
“Ik maakte mijn debuut op 15 februari 2012, uit tegen Frankrijk. Ik heb dat vaantje nog op mijn kamer hangen, dus ik word er nog vaak aan herinnerd.”

De eerste keer dat je scoorde voor het Nederlands elftal..
“Dat was in de uitzwaaiwedstrijd voor het EK, tegen Noord-Ierland. Ik weet nog precies hoe dat ging: de bal werd teruggelegd op de ‘16’, ik nam de bal met rechts aan en schoot hem met links binnen.”

De eerste keer dat je een kaart pakte in het Nederlands elftal..
“Ik pak niet zo heel veel kaarten. Ik kan me er eentje herinneren. Dat was laatst in de wedstrijd tegen Schotland. Ik kreeg een moeilijke en hoge bal aangespeeld waardoor ik de bal niet goed kon aannemen. Ik stak mijn been toen uit en raakte mijn tegenstandster in haar gezicht.”

De eerste keer dat je jezelf op televisie zag..
“Dat was met een interview. Ik vind het echt vreselijk om mezelf op televisie te zien en mezelf terug te horen. Ik kijk het ook nooit terug.”

De eerste keer dat je alleen thuis was..
“Dat is ook een leuk verhaal. Mijn ouders hadden al een vakantie geboekt, maar ik mocht met het Nederlands elftal onder de 16 mee naar IJsland. Doordat mijn ouders eerder op vakantie gingen dan dat ik naar IJsland ging, was ik dus alleen thuis. Dat was in het begin best een beetje eng, ha.”

De eerste keer dat je echt verliefd was..
“Pfoe, dat was denk ik toen ik vijftien was. Maar of dat écht verliefd was, weet ik niet. Dat gevoel had ik toen wel, ha. Dat is trouwens nooit serieus geworden. Ik heb nu een andere vriend.”  

Delen: