Word abonnee

Helden in het nieuws

Dubbel gevoel voor Arjen Robben

door: Barbara Barend
17 mei 2014

Arjen Robben heeft zich nog niet bij het Nederlands elftal gevoegd. De sterspeler van Oranje speelt zaterdag eerst nog de Duitse bekerfinale met Bayern München. Daarna gaat hij zich focussen op het WK.

Het zal even wennen zijn voor Arjen Robben als hij zich volgende week gaat melden bij Oranje. De aanvaller van het Nederlands elftal en Bayern München heeft een loodzwaar seizoen achter de rug, waarin hij fitter was dan ooit en dus ook meer wedstrijden speelde dan ooit.

“Ik voel me geweldig en heb bijna vijftig wedstrijden gespeeld. Dat gebeurt me niet vaak,” aldus een vrolijke Robben een dag voor de Duitse bekerfinale tegen Borussia Dortmund.

'Ik zou het wel lekker vinden om even vrij te zijn'

“Iedereen is in Nederland al bezig met het WK, maar ik zit helemaal nog met mijn gedachten bij Bayern. We willen de kroon op ons werk zetten hier in Duitsland. Behalve de uitschakeling in de halve finale van de Champions League door Real Madrid hebben we dan echt een geweldig seizoen.”

“Normaal gesproken tijd voor vakantie zou je zeggen. Maar nu gaat er iets anders, het WK, juist beginnen. Ja, dat is best vreemd. Ik zou het eerlijk gezegd wel lekker vinden om even een paar dagen vrij te zijn, mijn hoofd leeg te maken en dan de knop om te zetten.”

Waarschijnlijk heeft Robben daar maximaal twee dagen de tijd voor. “Ik denk dat ik me gewoon dinsdag moet melden bij Oranje om op trainingskamp te gaan. Nee, ik heb de bondscoach nog niet gesproken, maar ik ga er vanuit dat ik mee naar Portugal ga.”

'Het is een beetje dubbel: de behoefte aan rust en de drang om het WK te spelen'

Maar met tegenzin meldt de reserve aanvoerde van Oranje zich zeker niet. “Ik heb ontzettend veel zin in het WK. Het is alleen een beetje dubbel, die behoefte aan rust en die drang om een WK te spelen.”

“Vanuit het oogpunt van de bondscoach begrijp ik het trouwens wel dat ik me dinsdag moet melden. We hebben maar zo kort om met elkaar te werken. Alle tijd die je dan met de spelers kunt doorbrengen wil de bondscoach benutten.”

Lees ook:
Robben: 'Oranje heeft één van de beste coaches ter wereld'

Delen: