Word abonnee

Volleybal

‘Ik ben net als wijn: hoe ouder, hoe beter’

John Kramer

Volleybal

‘Ik ben net als wijn: hoe ouder, hoe beter’

door: Jasper Boks & Marlies van Cleeff
30 juli 2019
2 tot 7 minuten lezen

Laura Dijkema (29) is al jaren een van dé gezichten van het Nederlands volleybalteam. In aanloop naar het EK (23 augustus – 8 september) spreken we de openhartige spelverdeelster. Over een tatoeage met een heel bijzondere betekenis, over zussenliefde, over een wandelende barbiepop en over een prins op een wit paard.

EXPLOSIEGEVAAR
Waar haal je de energie vandaan om na ieder punt ook nog een rondje te rennen van blijdschap?

“Onze vorige bondscoach Giovanni Guidetti gaf mij die taak. Voor de wedstrijden zei hij altijd tegen me: ‘De energie moet van jou komen, want iedereen in het veld kijkt naar jou. Als jij dat niet doet, wordt het een dooie bende.’ Het zit ook wel een beetje in me hoor, maar toen heb ik dat mezelf wel aangeleerd.”
Hoe belangrijk is het dat elk punt gevierd wordt?
“Heel belangrijk. Alle meiden in het Nederlands team zijn gevoelsmensen. Als we niet enthousiast zijn, spelen we als een dood paard.”
Hoe kijk jij naar jezelf als je een punt viert alsof je net wereldkampioen bent geworden?
Lachend: “Doe even normaal, denk ik dan. Maar ja, fake it till you make it, toch? Het werkt ook voor mezelf. Soms ben ik moe, als ik dan heel enthousiast ga doen, sleep ik mezelf er doorheen.”

Helden Magazine

Krijg jij geen genoeg van alle inspirerende sportverhalen? Kies het abonnement dat bij jou past én wordt abonnee. Zo ontvang je telkens de nieuwste edities op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Wil je een Helden Magazine cadeau doen? Het is ook mogelijk om een abonnement cadeau te doen, deze abonnementen lopen automatisch af. Daarnaast zijn de recentste exemplaren ook gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Delen: