Word abonnee

Helden in het nieuws

Emke: ‘Holland Vier misschien wel beter dan vorig jaar’

door: Jasper Boks
30 mei 2014

Niet de Holland Acht, maar de Holland Vier is het vlaggenschip van de Nederlandse roeivloot. De ploeg werd vorig jaar Europees en wereldkampioen. Bij het EK, dit weekeinde, en het WK, in eigen land, zijn de verwachtingen hoog.

Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Kaj Hendriks en Robert Lücken werden vorig jaar door Helden gekozen als sportploeg van het jaar. De Holland Vier won in Sevilla goud bij het EK en pakte de wereldtitel in Zuid-Korea.

Bij het EK in Belgrado (zondag zijn de finales) en WK in Amsterdam (24-31 augustus) zijn de verwachtingen daarom hoog. Maar aan de succesvolle samenstelling is de laatste tijd wel noodgedwongen gesleuteld. Kaj Hendriks heeft door een rugblessure die hij tijdens een trainingskamp in Sydney, eerder dit jaar, opliep plaats moeten maken voor Olivier Siegelaar.

'Kaj moet nu langzaam terug zien te komen.'

Mark Emke, bondscoach van de roeimannen: “Die ploeg gaat natuurlijk weer meedoen om het goud. De kern staat, hoewel Kaj is weggevallen. Kaj moet twee tot drie maanden rust houden van de neurochirurg. Hij heeft in het verleden op twee niveaus hernia's gehad. En dit jaar is een zenuw in zijn rug bekneld geraakt. Die moet eerst los komen met behulp van cortisoneninjecties probeert hij dat voor elkaar te krijgen.”

“In Olivier hebben we een heel goede vervanger. Hij is minstens zo sterk als Kaj en technisch doet hij het ook prima. Misschien is de Holland Vier nog wel beter dan vorig jaar. Kaj moet nu langzaam terug zien te komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hem dat lukt, misschien zien we hem al weer in actie op het WK in Amsterdam.”

Delen: