Word abonnee

Helden in het nieuws

Fitte Fer droomt van WK

door: Barbara Barend
13 mei 2014

Leroy Fer degradeerde afgelopen zondag met zijn club Norwich City uit de Premier League. Sinds het wegvallen van Kevin Strootman maakt hij zomaar kans op een basisplaats in Oranje. Mits hij fit is en geselecteerd wordt. Helden Online belt met de middenvelder.

Ben je fit?
“Ik ben helemaal fit.”

Hoe kwam het dan dat je niet speelde afgelopen weekeinde?
“De coach koos voor een zeer verdedigende opstelling. Maar geloof me, ik ben echt honderd procent.”

Verwacht je dat je mee mag naar het WK?
“Ik kan niet zeggen dat ik denk dat ik mee ga, maar ik hoop het natuurlijk wel. Het WK spelen is het mooiste wat er is. Daar droom ik van! Ik ben in ieder geval gefocust.”

“En ik heb er zeker zin in, om aan te sluiten bij het Nederlands elftal. Of ik daadwerkelijk meega naar het WK? Dat ligt allemaal aan mezelf. Ik moet de bondscoach ervan overtuigen dat ik goed genoeg ben.”

Wanneer heb je Louis van Gaal voor het laatst gesproken?
“Bij de laatste interland, Colombia thuis, heb ik Van Gaal voor het laatst gesproken. Wel heb ik veel contact met Patrick Kluivert. Hij is iemand met wie ik fijn mee kan praten. Al in mijn tijd bij FC Twente spraken we veel.”

Pas jij eventueel goed in een systeem met twee spitsen?
“Ik ben benieuwd naar de formatie van de trainer. Ik kan op bijna elke positie op het middenveld uit de voeten, dus ook in een ander systeem.”

Hoe was het afgelopen weekend, jullie zijn gedegradeerd uit de Premier League.
“Dat is natuurlijk niet leuk, maar ik ben wel een betere voetballer geworden dit seizoen. Het Engelse voetbal was wennen, maar het heeft me sterker gemaakt. Helaas waren we als team niet in staat om ons te handhaven in de Premier League.”

Denk je bij Norwich te blijven?
“Je kan nooit van te voren aangeven waar je toekomst ligt. Vandaar dat het 'de toekomst' heet. Ik zie het allemaal na het eventuele WK en/of vakantie.”

En even iets heel anders, ook belangrijk. Je zou gaan trouwen, gaat de bruiloft nog door?
“De bruiloft gaat zeer zeker door, op 26 juli dit jaar. Het kan een heel spannende zomer worden. Maar ik focus me nu op het WK.”

Lees ook:
Heitinga: 'Ik kan een meerwaarde zijn voor Oranje'

Delen: