Word abonnee

Helden in het nieuws

Heitinga: ‘Kan een meerwaarde zijn voor Oranje’

door: Barbara Barend
13 mei 2014

John Heitinga, die afgelopen weekend degradeerde met Fulham, hoopt bij de laatste dertig spelers te horen die Louis van Gaal vandaag bekend maakt. Heitinga weet dat hij fit is. Maar het is nu aan de bondscoach om te oordelen of dit echt zo is. Wat rest zijn zenuwen.

Vandaag zit John Heitinga voor het eerst in tien jaar met spanning af te wachten bij zijn telefoon. De dertigjarige verdediger hoopt nog een keer een kans te krijgen van Louis van Gaal en mee te mogen naar het WK in Brazilië.

“Ik denk dat ik een meerwaarde kan zijn voor het Nederlands elftal”, zegt Heitinga tegen Helden Online.

“Van Gaal is duidelijk geweest. Spelers moeten fit zijn, regelmatig spelen en in vorm zijn. En terecht dat hij dat eist. Het wordt al zwaar genoeg. Over fitheid heb ik zeker niet te klagen. Wie Magath kent, weet dat je topfit moet zijn onder hem.”

'Ik zou met mijn dertig jaar in de kracht van mijn leven moeten zitten'

Heitinga raakte bij Oranje uit beeld omdat hij bij Everton niet meer aan spelen toekwam. Hij verkaste naar Fulham om zich fit te houden.  

“Ik ben naar Fulham gegaan om toch nog kans te maken op het WK. Ik heb veertien wedstrijden achter elkaar gespeeld. Ik kan mezelf achteraf in de spiegel kijken, heb er alles aan gedaan. Nu is het aan de bondscoach.”

“Ik zeg niet dat ik mee moet, maar ik hoop het echt van harte. Ik zou met mijn dertig jaar in de kracht van mijn leven moeten zitten. En nogmaals, ik denk dat ik wat kan toevoegen.”

Delen: