Word abonnee

Helden in het nieuws

Krajicek: ‘Niet verwacht dat het zo snel zou gaan’

door: Kelly van Tilborg
8 oktober 2015

Michaëlla Krajicek boekte afgelopen weekend haar tweede toernooizege in het enkelspel op rij. Na een periode waarin ze vooral veel uitkwam in het dubbelspel, was ze eerst de sterkste op het ITF-toernooi (niveau onder de WTA-toernooien) in Albuqeurgue en afgelopen weekend won ze de finale in Las Vegas. Helden Online sprak met ‘Misa’.

Door de overwinning in Las Vegas is Misa gestegen van plaats 435 naar plaats 193 op de mondiale enkelspelranglijst. Het gaat allemaal in een rap tempo, beseft Misa zelf ook. “Bizar eigenlijk, toch? Ik had het zelf ook niet verwacht. Normaal gaat het ook helemaal niet zo snel, hoor. Maar ik vind het natuurlijk alleen maar mooi. Ik ben blij dat ik mijn niveau zo snel weer opgepakt heb en dat het zo goed gaat.” 

“Afgelopen weekend was ik in het begin een beetje moe, zowel fysiek als mentaal. Dat merkte ik in mijn tennis. Ik was een beetje wild. Gelukkig heb ik dat na de tweede set op kunnen pakken en vanaf dat moment verliep het allemaal best soepel. Ik heb eigenlijk geen een wedstrijd het gevoel gehad dat ik zou gaan verliezen.”

'Ik heb gewacht op het juiste moment

Naast de stijging op de enkelspelranglijst, was de overwinning op de als zevende geplaatste Amerikaanse Shelby Rogers ook alweer haar dertiende overwinning op rij. Mooi, maar niet belangrijk. “Als ik bijvoorbeeld afgelopen weekend de finale had verloren, dan was dat jammer, maar dan weet ik wel dat ik daarvoor twee weken goed tennis heb laten zien. Het is mooi meegenomen, that’s it.”

De overwinningen van Misa baren vooral opzien, omdat ze dit seizoen vooral dubbelspel heeft gespeeld. Maar na de uitschakeling op de US Open was het behalen van de WTA-finals een lastig verhaal, waardoor ze besloot zich weer op het enkelspel te gaan richten. “Ik zat al langere tijd met de gedachte in mijn hoofd om mezelf weer te gaan richten op het enkelspel, maar ik heb gewacht op het juiste moment. Het was geen hele makkelijke keuze, ook om het aan mijn tennispartner te vertellen. Zij baalde heel erg, maar voor mezelf is dit uiteindelijk een heel goede keuze geweest!”

Maar het was lang niet altijd rozengeur en maneschijn voor Misa. Vorig seizoen besloot ze door problemen met haar knie om in september te stoppen en eerst weer helemaal fit te worden. “Ik heb heel lang met mijn knie gesukkeld. Ik bleef er constant last van houden en dat was ook een van de redenen dat ik destijds koos voor het dubbelspel. Na mijn laatste knieoperatie waren de dokters niet heel positief. Ze dachten dat het niet goed zou herstellen. Dat was helaas ook zo want ik bleef pijn houden. Mijn revalidatie duurde acht tot tien maanden, terwijl het normaalgesproken drie tot vier maanden zou moeten duren. Ik heb er eigenlijk vanaf 2012 tot eind vorig jaar last van gehad. Gelukkig speel ik nu helemaal pijnvrij en ik ben blij dat ik daardoor weer in het enkelspel kan uitkomen.”

'Volgend jaar wil ik in de top 100 komen' 

Nu lacht het leven haar weer toe. De pas 26-jarige Krajicek is dan ook niet bang om haar ambities voor het komende jaar uit te spreken. “Ik heb de afgelopen weken een goede stap in de richting waar ik heen wil. Mijn doel was om eind dit jaar in de top 200 te staan, maar dat doel is nu dus al bereikt. We gaan komende dagen even zitten en nieuwe doelen opstellen. Volgend jaar wil ik in ieder geval een volledig enkelspeljaar draaien en in de top 100 komen!”

Delen: