Word abonnee

Helden in het nieuws

Luis Suarez: ‘Robben maakt het verschil bij Oranje’

door: Barbara Barend
20 mei 2014

Arjen Robben sluit donderdag aan bij het Nederlands elftal, hij krijgt een paar dagen extra rust van bondscoach Louis van Gaal. De aanvaller van Bayern München wordt een belangrijke rol toegedicht tijdens het WK in Brazilië. Niet alleen door de Oranje-fans, ook door Luis Suarez, zegt vertelt hij in Helden Magazine.

Het begon met een simpele vraag. Wie vindt Luis Suarez beter: Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Wat volgde was een bloemlezing over zijn beste voetballers van dit moment door de Liverpool-aanvaller en spits van Uruguay op het WK in Brazilië. “Messi en Ronaldo zijn verschillende spelers. Ik ga niet zeggen dat de een beter is dan de ander,” zegt Suarez tegen Helden Magazine. 

'Als Robben niet goed speelt, dan speelt Nederland niet goed'

“Messi heeft een prachtige techniek, scoort veel, is een handige dribbelaar, mede omdat hij lekker klein is. Ronaldo lijkt soms wel een machine, zo perfect oogt het bij hem allemaal. Hij paart kracht aan intelligentie, raakt de bal altijd goed. Die twee zijn van hetzelfde niveau.”

“Weet je wie ik ontzettend bewonder? Andres Iniesta. Hij is een speler die altijd sneller denkt dat alle andere spelers en onmogelijke passes geeft. Hij doet dingen die je niet verwacht, hij ziet oplossingen die niemand ziet. Maar ik bewonder hem niet alleen om zijn manier van spelen, ook de manier waarop hij in het leven staat. Hij is altijd rustig. Bij Liverpool voetbal ik met Steven Gerrard, hij is een levende legende. Op zijn positie is hij de beste. Wat hij heeft gepresteerd, is ongelooflijk.” 

“En bij Nederland is Arjen Robben de speler die het verschil maakt. Als Robben niet goed speelt, dan speelt Nederland niet goed. Hij is van uitzonderlijke klasse.” 

Het hele interview met Luis Suarez is te lezen in het dubbeldikke jubileumnummer van Helden, dan nu in de winkel ligt.

Delen: