Word abonnee

Uit helden

Huntelaar: ‘Robben en ik pakten elkaar bij de keel’

door: Barbara Barend
11 november 2014

Ze zijn sterren in de Bundesliga: Klaas-Jan Huntelaar van Schalke 04 en Arjen Robben van Bayern München. Ze zijn tegenstanders in Duitsland, maar ploeggenoten bij Oranje. In Helden Magazine vertelt Huntelaar over zijn relatie met Robben en die met Luis Suarez.

“Ik heb Luis Suarez ook nog meegemaakt. Fantastische speler, dat zag je meteen,” zegt Klaas-Jan Huntelaar tegen Helden Magazine. Samen speelden ze bij Ajax. Daarna ging Huntelaar via Real Madrid en AC Milan naar Schalke 04. Suarez verruilde Ajax voor Liverpool en werd afgelopen zomer voor 85 miljoen euro overgenomen door FC Barcelona. Pas sinds 24 oktober mocht hij uitkomen voor Barça, Suarez was vier maanden geschorst nadat hij voor de derde keer in zijn loopbaan een tegenstander had gebeten.

Suarez zag jou soms over het hoofd…
Huntelaar: “Ja, hij speelde in het begin met zijn hoofd naar beneden, begon dan te dribbelen en zag alleen de weg naar het doel, dat was bekend. Maar we hebben nooit problemen gehad. Ik had met hem te doen tijdens het WK in Brazilië. De daad, dat bijten, was dom, maar hij is geen slecht mens, integendeel.”

Lijkt hij in zijn voetballen, in zijn dribbels op Arjen Robben?
“Ja, ze hebben iets identieks. We speelden een keer met Real Madrid tegen Atlético Madrid. Arjen was alleen maar aan het dribbelen, heeft een keer op de lat geschoten. Hij was echt goed. Als ik zo goed zou kunnen dribbelen als Arjen, zou ik dat ook alleen maar doen.”

“Dribbelen is het leukste wat er is. Maar ik werd gek van hem en dan heeft hij ook nog die gebaartjes, met die vingertjes. Dus ik zei in de rust dat hij een keer moest afspelen. Hoe het kwam, weet ik niet meer, maar ineens pakten Arjen en ik elkaar bij de keel en stonden we recht tegenover elkaar.”

“Al die Spanjaarden stonden erbij en schrokken zich dood. Maar goed, in de tweede helft gaf hij me een assist, ik scoorde. Ha, maar hij kwam me niet feliciteren. Ik zag hem in een ooghoek zo weglopen, hij is dan zo koppig. Dat is Arjen. We waren het na afloop ook meteen vergeten. Prachtig toch?”

Klaas-Jan straalt als hij erover praat. “Zoiets kan gebeuren, heeft nooit meer een rol gespeeld in onze verhouding. Van Arjen kan ik veel hebben. En hij is helemaal niet egoïstisch.”

Het hele interview met Klaas-Jan Huntelaar is te lezen in Helden Magazine 24, die nu in de winkels ligt en via de website te bestellen is. Het interview is ook los te koop via Blendle.

Tekst gaat verder onder de foto

Delen: