Word abonnee

Uit helden

Van Persie: ‘Ik heb veel van Hiddink geleerd’

door: Barbara Barend
3 september 2014

Robin van Persie gaat eindelijk samenwerken met Guus Hiddink. Bij Oranje. Tien jaar geleden wilde Hiddink hem al naar PSV halen, verklapte hij vijf jaar terug in Helden Magazine. De aanvoerder van het Nederlands elftal koos destijds voor Arsenal.

Hij moest overleven in 2004 toen hij de overstap maakte van Feyenoord naar Arsenal. Robin van Persie putte kracht uit alle deskundigen die dachten dat het helemaal niets zou worden met hem. “Die opmerkingen raakten me,” zei hij vijf jaar geleden in een interview in de allereerste Helden Magazine.

Maar Arsene Wenger zag het helemaal in de toen twintigjarige Van Persie zitten. Niet alleen de coach van Arsenal was gecharmeerd van de aanvaller, ook Guus Hiddink was dat en wilde hem naar PSV halen.

'Een paar dagen later was Feyenoord er uit met Arsenal. Ik heb Hiddink gebeld en het uitgelegd. Dat vond ik moeilijk, omdat ik zo’n goed gevoel had bij Hiddink'

Van Persie in 2009: “Ik heb een goed gesprek gehad met Hiddink. Hij had nog een opmerking over mijn spel. ‘Je maakt teveel gemene overtredingen,’ zei hij, ‘laat dat aan mindere goden over. Als je dat uit je spel haalt, kan niemand je stoppen.’ Het was een fijn gesprek.”

“Een paar dagen later zei Feyenoord dat zij eruit waren met Arsenal. Ik heb Hiddink gebeld en het uitgelegd. Dat vond ik moeilijk, omdat ik zo’n goed gevoel had bij Hiddink. Hij vond het jammer, maar zei: ‘Geen probleem, begrijp je, iedere speler zou voor Arsenal kiezen als hij kon. Je hebt mijn nummer, als er iets is, mag je me altijd bellen.’ Die reactie toonde zijn grootheid. Ik zal dat nooit vergeten. Ik heb daar veel van geleerd, over hoe je met dit soort zaken omgaat.”

Ruim tien jaar later gaan de 31-jarige Van Persie, nu in dienst van Manchester United, en Hiddink dan eindelijk samenwerken. Hiddink is tot en met het EK van 2016 bondscoach.

Delen: