Word abonnee

Voetbal

‘Ik ben niet de enige’

Hans Reitzema

Voetbal

‘Ik ben niet de enige’

door: Eddy Veerman
23 maart 2020
2 tot 7 minuten lezen

Zijn elftalleider bij Vitesse nam hem zijn jeugdige onschuld én zijn grote voetbaldroom af. Vier jaar terug verbrak Renald Majoor het stilzwijgen, nadat een groot seksueel misbruikschandaal aan het licht kwam in het Britse voetbal. Met zijn ontboezeming maakte hij de weg vrij voor andere beschadigde sporters om uit de anonimiteit te treden. Begin april wordt een onlineplatform gelanceerd: Sporters Helpen Sporters.

“Iedere vrijdagavond poetste ik mijn voetbalschoenen en zette ze netjes neer op een oude krant. Mijn kamer in het
jeugddorp was opgeruimd. Rituelen om mijn hoofd zo vrij mogelijk te maken, zodat ik me kon focussen op de voetbalwedstrijd.” Renald Majoor droomde van voetballen in het grote Vitesse. Hij maakte deel uit van de jeugdopleiding. Tal van ploeggenootjes haalden het eerste en zelfs het Nederlands elftal, Renald niet. Niet omdat hij niet goed genoeg was. Integendeel. Maar zijn talent werd in de knop gebroken. “Terwijl voetbal juist mijn redding leek, mijn toekomst.”

Helden Magazine

Krijg jij geen genoeg van alle inspirerende sportverhalen? Kies het abonnement dat bij jou past én wordt abonnee. Zo ontvang je telkens de nieuwste edities op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Wil je een Helden Magazine cadeau doen? Het is ook mogelijk om een abonnement cadeau te doen, deze abonnementen lopen automatisch af. Daarnaast zijn de recentste exemplaren ook gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Delen: