Word abonnee

Zwemmen

Huilen in het water

ANP

Zwemmen

Huilen in het water

door: Jasper Boks
23 maart 2020
2 tot 7 minuten lezen

Sharon van Rouwendaal gaat in Tokio proberen haar olympische titel openwater te prolongeren. De 26-jarige zwemster vertelt in aanloop naar de Spelen in haar biografie Bruut over haar weg naar de top. We leggen haar citaten voor uit het boek.

‘Positief blijven en door de pijngrens heen gaan: dat heb ik van mijn vader geërfd. De Van Rouwendaaltjes kunnen pijn lijden.’ Sharon van Rouwendaal in haar biografie Bruut.
“Mijn vader is vier keer gedotterd en heeft een zenuwziekte. Zijn lichaam is echt op. Hoewel hij kwakkelt met zijn
gezondheid, blijft hij vrolijk en positief. Door de ziekte loopt hij moeilijk, soms zakt hij zomaar door zijn benen. Mijn vader, die bouwvakker was, kan niet meer werken door zijn fysieke problemen, maar dat betekent niet dat hij niets meer doet. Vier jaar terug was hij met een zaagmachine in de weer en toen zakte hij ook weer door zijn benen. Hij viel met zijn hand op het draaiende zaagblad. Lagen ineens drie van zijn vingers op de grond… Ik was in Amerika toen m’n moeder me belde. Ik schrok me rot, moest huilen. En ik dacht: waarom is hij weer met die zaagmachine gaan werken? Een jaar eerder had hij ook al een slagaderlijke bloeding opgelopen. Toen zakte hij ook door zijn benen en kwam hij met zijn rechterpols in de zaagmachine. Zijn eerste reactie was destijds: ‘Niks aan de hand, ik pak wel een touwtje om mijn arm af te binden.’

Helden Magazine

Krijg jij geen genoeg van alle inspirerende sportverhalen? Kies het abonnement dat bij jou past én wordt abonnee. Zo ontvang je telkens de nieuwste edities op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Wil je een Helden Magazine cadeau doen? Het is ook mogelijk om een abonnement cadeau te doen, deze abonnementen lopen automatisch af. Daarnaast zijn de recentste exemplaren ook gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Delen: