Word abonnee

Wielrennen

Haantje de voorste

Specialized

Wielrennen

Haantje de voorste

door: Jasper Boks
23 maart 2020
2 tot 7 minuten lezen

Van Julian Alaphilippe (27) worden wonderen verwacht in Frankrijk. Hij moet de Fransen de eerste Tourzege sinds 1985 bezorgen. En als het even kan ook nog olympisch goud pakken in Tokio. “Julian heeft een goeie kop en ligt goed bij de vrouwen.”

Zijn grootste overwinning van de laatste tijd boekte Julian Alaphilippe niet op de fiets. Tijdens de Ronde van Colombia in februari liet hij weten dat hij sinds kort een relatie heeft met Marion Rousse. De oud-wielrenster en verslaggeefster van de Franse tv en Eurosport was twaalf jaar samen met wielrenner Tony Gallopin, maar aan die relatie kwam vorig jaar een einde. Het nieuwe sterrenkoppel was meteen hot news in Frankrijk. Het wordt nog drukker rond de bus van Deceuninck-Quick-Step weet teambaas Patrick Lefevere ook. Steeds meer mensen en media zullen iets van Alaphilippe willen. “Julian is de meest extraverte persoon van de ploeg, hij staat meteen op de tafels te dansen. Je moet Julian altijd een beetje in de gaten houden. Hij houdt van feesten, heeft een goeie kop en ligt goed bij de vrouwen.” Maar Lefevere betitelt hem ook als een lieve, zachtaardige jongen. “Ik wens iedereen zo’n zoon of schoonzoon. Er schuilt werkelijk niets slechts in dat kereltje. Doodeerlijk, altijd vriendelijk. Als hij me ziet, pakt hij me vast en drukt me bijna plat. Dat raakt me. Wij Vlamingen zijn dat niet gewend.”

Helden Magazine

Krijg jij geen genoeg van alle inspirerende sportverhalen? Kies het abonnement dat bij jou past én wordt abonnee. Zo ontvang je telkens de nieuwste edities op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Wil je een Helden Magazine cadeau doen? Het is ook mogelijk om een abonnement cadeau te doen, deze abonnementen lopen automatisch af. Daarnaast zijn de recentste exemplaren ook gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Delen: