Word abonnee

Voetbal

‘Ik wil shinen’

Dirk-Jan van Dijk

Voetbal

‘Ik wil shinen’

door: Barbara Barend
23 maart 2020
2 tot 7 minuten lezen

Hij verruilde twee jaar geleden op zijn negentiende Ajax voor AS Roma. In Italië had Justin Kluivert (20) voor de uitbraak van het coronavirus zijn draai gevonden. Een gesprek met de aanvaller over zijn moeder, zijn vader, zijn vertrek bij Ajax en het EK.

We zouden Justin Kluivert spreken in de stad waar hij woont, Rome. Maar nog voordat Noord-Italië in de tweede week van maart officieel werd gesloten, raadde het verantwoordelijke ministerie ons vlak voor vertrek ten zeerste af naar Rome te vliegen. Justin begreep de situatie. Omdat er toen al niet meer werd gevoetbald, zei hij: “Ik kom mijn afspraak met je na, ik vlieg naar Nederland.” Dus spreken we af in Amsterdam.

Kookschool
Hoe gaat het met je?
“Tot de uitbraak van het coronavirus ging het goed, zeker qua voetbal. En voor mij geldt: als het binnen de lijnen goed gaat, dan gaat het buiten het voetbal ook goed. ”
Voetbal als graadmeter?
“Zo zie ik het. Als je gelukkig bent in je voetbalcarrière, kun je volgens mij niet ongelukkig zijn in het dagelijkse leven. Dus ja: het gaat wel goed. En natuurlijk speelt mee dat ik de laatste tijd veel heb gespeeld en weer aan het scoren ben. Dat is toch het belangrijkste als je in het buitenland speelt. Dat is wat de mensen zien, dan kom je positief in het nieuws. Dus is het alleen maar goed dat ik weer geregeld scoor.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: