Word abonnee

Voetbal

‘We zitten in hetzelfde schuitje’

Jasper Faber

Voetbal

‘We zitten in hetzelfde schuitje’

door: Barbara & Frits Barend
19 juni 2017
23 tot 28 minuten lezen

Ze zijn allebei succesvol en ongekend populair. Ali B als rapper en tv- persoonlijkheid, Giovanni van Bronckhorst eerst als voetballer en nu als trainer van landskampioen Feyenoord. Helden bracht hen bij elkaar. “Ons jaar is gemaakt voor een Hollywood-film.”

Tekst gaat verder onder de foto

Ze zijn allebei jong, brengen honderdduizenden mensen in vervoering en zijn beiden vader van twee zoons. Als we Ali B en Giovanni van Bronckhorst vragen of ze openstaan voor een ontmoeting, is het antwoord direct positief. Gio stelde één voorwaarde: “Ik wil Ali pas na de competitie ontmoeten.” Dan is het wel zo leuk als we spreken met de trainer van de kampioen van Nederland, zeiden Ali en wij.
“Tjee man, we kunnen wel een Kleenex-reclame doen, zijn allebei jankerds. Maar jij jankt nog erger dan ik. Je leek wel een vrouw, je stem ging helemaal omhoog in dat interview na jullie kampioenschap,” zegt Ali B als ze elkaar verwelkomen op het podium van theater Carré in Amsterdam. Ali staat die avond voor het eerst in het Koninklijk Theater. Het zal een daverend debuut worden, met de door hem zo gevreesde, staande ovatie na afloop. Maar daarover later neer. De rapper heeft zich op de dag van zijn theatershow ook nog degelijk voorbereid op het interview.

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: