Word abonnee

Voetbal

‘De eerste kus was ook leuk’

Lars van den Brink

Voetbal

‘De eerste kus was ook leuk’

door: Barbara & Frits Barend
22 juni 2017
23 tot 28 minuten lezen

Rafael van der Vaart en Estavana Polman slapen sinds dit jaar op één kussen. Ze wonen samen in Denemarken waar Estavana handbalt en Rafael voetbalt. Dankzij Estavana heeft Rafael na turbulente jaren de rust gevonden die hij privé zo node miste. Helden ging naar Esbjerg voor een openhartig gesprek met hét liefdeskoppel van 2016. Estavana: “Rafaels openingszin? Wil je met me trouwen? Zo slecht!”

Tekst gaat verder onder de foto

Wat is sinds begin 2016 allemaal in jullie leven veranderd?
Rafael van der Vaart: “Nou, in de eerste plaats dat ik heel erg verliefd en blij ben. Ik had een jaar geleden niet gedacht dat ik ooit nog zo gelukkig zou worden. Ik woon nu in Esbjerg en houd van handbal. Ik denk ook dat ik verstand van die sport heb. Wat niet wil zeggen dat het ook zo is, hoor. Wie had dat allemaal kunnen denken toen ik begin dit jaar in Sevilla haar nummer aan jullie vroeg?”
Wat maakt Estavana zo leuk?
Rafael: “Ik kan mezelf zijn bij Estavana en ik ken niemand die zo zichzelf is als zij. Het maakt haar echt geen reet uit waar ze is. In een relatie is naar de wc gaan altijd een dingetje. Plat gezegd: wanneer ga je voor het eerst bij iemand? Toen ze voor de eerste keer naar Sevilla kwam, reisde ze gewoon in trainingspak met een petje op en twee van die tassen van Hummel. Ik vertilde me bijna, zat nog te zoeken naar wieltjes, maar het was gewoon een alledaagse sporttas. Eenmaal thuis moest ik nodig. Ik had pijn in m’n buik, maar ik wachtte gewoon tot ik de volgende ochtend de club ging. Zaten we die middag bij mij thuis, zei zij ineens: ‘Ik moet heel nodig naar de wc.’ Toen heb ik gegierd. Ze kwam echt binnen met: dit ben ik en hiermee moet je het doen. Het lijkt een cliché, maar we snappen elkaar. Als je moet trainen, dan moet je trainen. Geldt voor mij ook. We hebben hetzelfde doel. Het is zo leuk dat ik op zaterdag naar haar kijk en zij op zondag naar mij.”
Estavana Polman: “Ik speel sinds m’n achttiende in het buitenland, heb wel een vriend gehad, maar nog nooit samengewoond. Dat was voor mij alleen al heel spannend, toen Raf hier in Denemarken kwam voetballen. Het bevalt heel goed. Hij is geweldig om wie hij is. We hebben het leuk samen, we praten en lachen veel, we hebben alles, wonen dicht bij zijn kleine man, dicht bij onze clubs. Maar ik geef toe, het is ook lastig geweest in het begin. Was ik voor de eerste keer redelijk anoniem in Sevilla, werd ik toch gefotografeerd en die foto’s verschenen een paar dagen later in allerlei bladen. Ik kwam ineens in een andere wereld, een waar ze alles over je schrijven. Dat kwam niet alleen bij mij aan, maar ook bij m’n familie. Ineens had ik geen privacy meer en werd alles wat ik deed uitvergroot.”
Het heeft ook leuke kanten, want Chantal Janzen was niet bij je komen slapen als je met een wildvreemde ging.
Estavana: “Natuurlijk, maar soms krijg ik een interviewaanvraag waarvan ik denk: is het omdat je Estavana Polman leuk vindt of gaat het om Raf en dat ik z’n vriendin ben? Is best lastig. Als ik voorheen een interview gaf en daarin zou zeggen dat ik m’n coach in Esbjerg een eikel vind, was er niemand die zich druk maakte. Er wordt anders naar me gekeken sinds ik met Rafael ga. Nu hoef ik maar een scheet te laten en ze vinden het belangrijk. Daar heb ik mee leren omgaan.”

Delen: