Word abonnee

Column

Druk bezig met het komende seizoen

door: Barbara Barend
24 april 2015

Iedere week mailt Barbara Barend met boegbeelden uit de Nederlandse sportwereld, om te kijken waar ze zich mee bezighouden en wat de ontwikkelingen zijn. Deze week beantwoordt Marianne Timmer, voormalig schaatsster en tegenwoordig coach van Team Continu, de mail van Barbara.

Lieve Marianne,

Iedere week mail ik met één van mijn Helden. Vera Pauw, Bibian Mentel en Marianne Vos gingen je al voor en ik ben blij dat jij nu mijn vragen wilt beantwoorden.
Het schaatsseizoen zit erop en actieve sporters zijn na een seizoen altijd kapot. Hoe zat dat bij jou toen jij nog topsporter was? Wat heb je eigenlijk allemaal gedaan in je vakantie? Ben je lekker uitgerust of ben je stiekem alweer bezig met het volgende seizoen? Deze week is ook bekend geworden dat Ireen Wüst en Jorien ter Mors op eigen benen gaan staan, wat vind jij van hun plannen? Bij jullie thuis gaat het natuurlijk niet alleen over schaatsen, maar ook over voetbal. Volgende week zondag is de KNVB-bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen. Zijn jullie daarbij aanwezig?

Bedankt en heel veel liefs,

Barbara

—————–

Lieve Barbara,

Dat is geen probleem hoor!

Ik vond zelf het mentaal opladen na een seizoen altijd het zwaarst. Je hebt dan op het juiste moment gepiekt en dan is het lekker om na die periode even wat rust te hebben. Fysiek was ik nooit écht kapot.

Vakantie heb ik nog niet echt gehad, de maand april is voor mij juist de drukste maand. Ik ben druk bezig om het afgelopen seizoen af te ronden en mezelf voor te bereiden op het komende seizoen. Misschien dat we in juni nog op vakantie gaan, maar nu zat het er echt niet in. Ik denk dus heel veel aan het volgende seizoen, dat is allesbehalve stiekem, ha.  

'Ik ben voor FC Groningen, daar liggen mijn roots'

Over Ireen, dat vind ik echt een heel moedige stap. Bij een eigen schaatsploeg starten komt heel veel kijken, maar ik denk dat Ireen daar klaar voor is. Ze kan op deze manier alles invullen zoals zij dat wilt en dat gun ik haar. Ik heb haar ook heel veel succes gewenst. Met Jorien heb ik nog aan tafel gezeten en hebben we het gehad over het langebaanschaatsen. Jorien bleef zelf lang twijfelen tussen shorttrack en langebaan en ik heb gezegd dat ze haar hart moest volgen. Uiteindelijk kwam daaruit dat haar liefde voor shorttrack nog steeds erg groot is en heb ik bedankt omdat ze anders ook geen volledig deel van het team kan zijn.

Dat over voetbal klopt zeker. Henk is natuurlijk een echte Mr. Zwolle en volgt de club ook nog steeds. Hij heeft daar heel lang gespeeld. Of we zelf naar de bekerfinale gaan, weet ik nog niet. We hebben het allebei erg druk maar we gaan het uiteraard wel volgen. Zelf ben ik ook zeker voetbalfan. Ik ben voor FC Groningen, daar liggen mijn roots. Dat wordt dus een heel leuke finale, ook tussen ons twee, ha.

Veel succes verder en tot de volgende keer!

Liefs,

Marianne 

Delen: