Word abonnee

Hockey

Rizwan, Rashid en Heather: ‘Vreemde eenden’

Stephan Tellier

Hockey

Rizwan, Rashid en Heather: ‘Vreemde eenden’

door: Marlies van Cleeff
8 augustus 2018
3 tot 8 minuten lezen

Mijlenver van huis, een vreemde taal en familie en vrienden missen. De Pakistaanse hockeyers Rizwan Muhammad en Rashid Mehmood en de Amerikaanse schaatsster Heather Bergsma-Richardson weten er alles van. Ze verlieten hun land van herkomst om in ons kikkerlandje de top in hun sport te bereiken.

“In 2014 ben ik officieel naar Oldeboorn in Friesland verhuisd, toen waren Jorrit en ik al twee jaar een stel. Een jaar later zijn we getrouwd,” zegt de Amerikaanse schaatsster Heather Bergsma-Richardson (29), de vrouw van schaatser Jorrit Bergsma.

Voor die tijd kwam ik al veel in Nederland vanwege het schaatsen. Ik vond het heerlijk om te fietsen in deze mooie omgeving. En het viel me op dat Nederlanders zo vriendelijk zijn. Jorrit woont al zijn hele leven in Oldeboorn. Ik kom uit High Point in North Carolina, een stad met meer dan honderdduizend inwoners. Een groot verschil met dit dorpje. Als ik weer even terug ben in Amerika moet ik altijd wennen aan het drukke verkeer. In Oldeboorn zijn geen stoplichten en rijden nauwelijks auto’s. Ik hou van die rust. Waar ik in het begin wel aan moest wennen was de kerkklok die ieder uur afgaat. Ik werd er telkens wakker van. En ik miste mijn familie heel erg, vooral tijdens die grijze herfstdagen. Dat gemis is er helaas niet minder op geworden. Maar inmiddels begint Nederland als mijn land te voelen. Als ik land op Schiphol voelt het als thuiskomen.

Helden Magazine 43

Het eerste gedeelte van het verhaal van Rizwan, Rashid & Heather komt voort uit Helden Magazine 43 waar Max Verstappen de cover siert. Verstappen is nog maar twintig en overal waar hij komt, heerst gekte. Wat als hij wereldkampioen wordt?

Verder in de 43ste editie van Helden, alleskunner Mathieu van der Poel over vader Arie, Peter Sagan en meer, de Amsterdamse Kroonjuwelen Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, turner Epke Zonderland, Sepp Blatter, volleybalvrouwen Anne Buijs & Robin de Kruijf, golfer Joost Luiten, voetballer Neymar, Karsten Kroon wil het theater in met zijn vriendin, golfsurfster Eveline Hooft, jong talent Alida van Daalen, de Nederlandse 3×3 basketballers, wielrenster Ellen van Dijk, oud-voetballer John van ’t Schip over PEC Zwolle, Marco van Basten en Johan Cruijff en Barbara Barend ontmoet Sherida Spitse en haar vrouw, Jolien.

Krijg jij geen genoeg van alle inspirerende sportverhalen? Kies het abonnement dat bij jou past én wordt abonnee. Zo ontvang je telkens de nieuwste edities op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Wil je een Helden Magazine cadeau doen? Het is ook mogelijk om een abonnement cadeau te doen, deze abonnementen lopen automatisch af. Daarnaast zijn de recentste exemplaren ook gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Delen: