Word abonnee

Voetbal

Amsterdamse kroonjuwelen

Dirk-Jan van Dijk

Voetbal

Amsterdamse kroonjuwelen

door: Marlies van Cleeff
12 augustus 2018
19 tot 24 minuten lezen

Ze zijn jong, talentvol, en niet meer weg te denken uit de basis bij Ajax. Met Donny van de Beek (21), Matthijs de Ligt (19) en Frenkie de Jong (21) hoopt de Amsterdamse club dit seizoen eindelijk weer de landstitel te veroveren. Wij legden het trio twaalf uitspraken voor.

‘Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt zijn wat ons betreft niet te koop. Nee, ook niet voor absurde bedragen. Laat ze dit seizoen eerst eens veertig wedstrijden voor Ajax spelen.’
Marc Overmars in De Telegraaf, 19 juli 2018

In koor: “Deze uitspraak is natuurlijk van Marc!”
Matthijs: “Ik vind het heel normaal dat een technisch directeur zo’n uitspraak doet.”
Donny: “Het zou ook raar zijn als ze zeggen dat ze ons willen verkopen.”
Frenkie: “Ik denk dat het een goed standpunt is van Ajax.”
Een goed standpunt van Ajax, maar ook voor jullie?
Frenkie: “Ik kan hier ook nog genoeg leren en bereiken. Ik ben vorig seizoen lang geblesseerd geweest, wil nu vooral veel aan spelen toekomen.”
Donny: “Kijk, een carrièreplanning is altijd lastig, want vaak loopt het toch anders. Als ik naar vorig seizoen kijk, denk ik dat ik nog veel beter kan. Voor mij valt er hier ook nog genoeg te leren.”
Matthijs: “Voor mij geldt hetzelfde. Ik wil iedere dag beter worden, zoveel mogelijk minuten maken. En dat kan bij Ajax. Ze hebben het altijd over een stappenplan, maar zulke dingen kun je niet plannen. Dat is een gevoel. Ik heb wel bepaalde ideeën over wat ik wil, meer op de lange termijn. Maar als het wat sneller gaat dan verwacht, dan zal je je plannen ook weleens aan moeten passen.”
Donny: “Daarom moet je ook nooit zeggen dat je weggaat of blijft. In het voetbal kun je dat soort uitspraken nooit doen, want je weet het nooit.”

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen!

Delen: