Word abonnee

Basketbal

Nederlandse 3×3 basketballers: ‘Op jacht naar erkenning’

Dirk-Jan van Dijk

Basketbal

Nederlandse 3×3 basketballers: ‘Op jacht naar erkenning’

door: Marlies van Cleeff
8 augustus 2018
3 tot 8 minuten lezen

De Nederlandse 3×3-basketballers zijn hard op weg de wereld te veroveren. Met de steun van TeamKPN Sportfonds wonnen de Orange Lions deze zomer opnieuw zilver op het WK. Hun droom? Vlammen op de Olympische Spelen in Tokio, waar het 3×3-basketbalL voor het eerst op het programma zal staan. Wij legden de basketballers een aantal stellingen voor.

Tekst gaat verder onder de foto

Basketballer

Vergeet de NBA, 3×3-basket-ball is de toekomst

Dimeo van der Horst (27), lachend: “Als we net zoveel kunnen verdienen als de spelers in de NBA, zou ik het niet erg vinden!”
Jesper Jobse (33): “De NBA is wereldwijd misschien wel de sterkste sportcompetitie. In het basketball komen de beste spelers van de wereld ook echt uit de hele wereld. En de allerbesten daarvan spelen in de NBA. De top of the bill.
Sjoerd van Vilsteren (33): “In de NBA gaat er nog steeds veel meer geld om, maar ook onze sport wordt steeds commerciëler. Er is nu al een pot van anderhalf miljoen euro die verdeeld wordt over verschillende toernooien. En het prijzengeld gaat ieder jaar omhoog. Dat helpt. Onze sport groeit hard en heeft aantrekkingskracht op goede spelers. Dat komt natuurlijk ook omdat het olympisch is geworden. Maar voordat we ons met de NBA kunnen vergelijken, moet er nog een hoop gebeuren. Het 3×3-basketball is ook een heel andere sport.”
Aron Royé (30): “Het is een urban sport. Heel laagdrempelig. We spelen tien minuten op een half veld, er is maar één basket in plaats van twee en we wisselen continu door.”
Dimeo: “Het IQ van een basketballer komt echt naar boven. Basketballers die minder atletisch zijn, kunnen heel goede 3×3-basketballers zijn, omdat ze precies weten wanneer ze waar moeten staan. In plaats van snel, gaat het om slim bewegen. Slimme jongens zijn soms nog moeilijker te verdedigen dan heel atletische basketballers.”

Dimeo: ‘Servië heeft een speler die NBA-ster Stephen Curry een keer zoek gespeeld heeft’

Helden Magazine 43

Het eerste gedeelte van het verhaal van de Nederlandse 3×3 basketballers komt voort uit Helden Magazine 43 waar Max Verstappen de cover siert. Verstappen is nog maar twintig en overal waar hij komt, heerst gekte. Wat als hij wereldkampioen wordt?

Verder in de 43ste editie van Helden, alleskunner Mathieu van der Poel over vader Arie, Peter Sagan en meer, de Amsterdamse Kroonjuwelen Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, turner Epke Zonderland, Sepp Blatter, volleybalvrouwen Anne Buijs & Robin de Kruijf, golfer Joost Luiten, voetballer Neymar, Karsten Kroon wil het theater in met zijn vriendin, hockeyers Rizwan Muhammad, Rashid Mehmood en schaatsster Heather Bergsma-Richardson, golfsurfster Eveline Hooft, jong talent Alida van Daalen, wielrenster Ellen van Dijk, oud-voetballer John van ’t Schip over PEC Zwolle, Marco van Basten en Johan Cruijff en Barbara Barend ontmoet Sherida Spitse en haar vrouw, Jolien.

Wil je het hele nummer lezen? Bestel Helden Magazine 43! Wil je geen inspirerende sportverhalen missen van onze Nederlandse sporthelden? Abonneer je nu snel en ontvang de Helden Magazine op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Blijf daarnaast op de hoogte van het recentste sportnieuws en leuke winacties door je aan te melden op onze nieuwsbrief en volg ons op onze social mediakanalen.

Delen: