Word abonnee

Column

‘You either hate him or you love him’

door: Barbara Barend
22 april 2016

Luis Suárez is een man van uitersten op het voetbalveld. Hij doet niets halfbakken. Hoewel velen vinden dat hij niet goed genoeg is als voetballer, flikt hij het om bij de beste club ter wereld te spelen. 

Zelf is hij ook verbaasd. 'Ik dacht nooit dat ik goed genoeg was voor het tiki-taka-voetbal van Barcelona,' zegt hij in een interview dat ik met hem had. De avond voor het interview speelde Suárez weergaloos. Het was de wedstrijd tegen Celta de Vigo. De wedstrijd waar Messi en Suárez een penalty in tweeën namen. Geheel per ongeluk scoorde Suárez. De bal was helemaal niet voor hem bedoeld, maar voor Neymar. 'Leo en Neymar hadden op zo'n penalty geoefend, maar ik dacht dat we het zouden doen op een spannend moment. Niet bij een grote voorsprong, omdat het dan zou lijken alsof we de tegenstander niet respecteren,' legde Suárez uit. 'Maar ja, als er een bal voor mijn voeten komt, dan moet ik ook scoren,' vervolgde hij lachend. De laatste tijd hapert de machine van Barcelona een beetje. Maar één man blijft uitblinken, Luis Suárez. Deze week scoorde hij vier maal en gaf drie assists, bij de met 8-0 gewonnen wedstrijd van Barcelona. Hoe goed hij ook speelt, voor velen blijft Suarez een vreselijke man. De 'haters' zien alleen de bijtende Suarez, de man van de slechte overtredingen.

Hij is ook openhartig over zijn fouten. Geeft geen excuses, maar legt wel uit dat de druk soms te hoog voor hem was

Ik hoor bij het kamp van de lovers. En dat wordt me vaak niet in dank afgenomen. Ik geniet van de man die altijd alles doet om te winnen. Hij is nog steeds dat jongetje van de straat. Hij is zover gekomen door zijn geweldige mentaliteit. Hij is nooit geblesseerd, gaat nooit buiten voetbal in de fout. Zijn leven bestaat uit voetbal en zijn gezin. Zo af en toe krijg ik een inkijkje in het leven van Luis. En ik kan zeggen dat hij in al die jaren niet is veranderd, zelfs leuker is geworden. Alles draait om voetbal, zijn vrouw en zijn kinderen. Zijn dromen zijn waarheid geworden en hij knijpt zichzelf soms in de arm, om te kijken of het wel waar is. En voor alle haters. Hij is ook openhartig over zijn fouten. Geeft geen excuses, maar legt wel uit dat de druk soms te hoog voor hem was. Hij heeft leren genieten, niet alleen tijdens voetbal, maar ook ernaast. Ik hoop van harte dat wij, lovers, nog jaren van Luis kunnen genieten. En voor alle haters, lees het verhaal en geniet hopelijk van de mooie foto's. En wie weet… Maybe you will start loving him too.  

Delen: