Word abonnee

De dag van...

Huntelaar: ‘Kijk met fantastisch gevoel terug op amateurtijd’

door: Kelly van Tilborg
4 juni 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we de spits van Schalke 04 en van het Nederlands elftal Klaas-Jan Huntelaar. Zondag was de derde Hunters-Teamdag en momenteel bereidt Huntelaar zich samen met het Nederlands elftal voor op de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland.

Door: Mart Roumen & Kelly van Tilborg

Klaas-Jan, hoe kijk jij terug op je eigen amateurtijd?
“Met een fantastisch gevoel! Ik ben opgegroeid bij H&K en dat was een voetbalclub, maar tegelijkertijd ook een soort buurthuis waar iedereen elkaar kende. Mijn hele weekend bestond uit voetbal, voetbal en voetbal. Op zaterdagochtend moest ik zelf voetballen en ’s middags voetbalde er altijd wel iemand die je kende. Ook op zondag was ik de hele dag op de club te vinden. Dan speelde het eerste elftal en was ik altijd aan het voetballen met mijn vriendjes. Die sfeer is de mooiste die er is.”

‘We speelden non-stop partijtjes totdat we dorst of honger hadden’

Kun je ons eens meenemen naar die voetbalclub?
“Je kwam binnen via een stalen poort, dan ging je even naar binnen om wat drinken te halen en dan ging je de hele dag voetballen. We plaatsten twee doelen tegenover elkaar en dan speelden we partijtjes, dat deden we non-stop totdat we dorst of honger hadden, ha. En op een gegeven moment moesten we helaas ook een keer naar huis.”

Mis je die tijd weleens?
“Missen is een groot woord, maar het is wel je kindertijd en die tijd is de mooiste die er is! Als kind hoef je nergens op te letten, als je thuiskomt staat het eten klaar enzovoort. Het enige wat je hoeft te doen, is jezelf vermaken. Ha, makkelijker is het niet.”

Naast scoren kon jij als jonge jongen toch ook aardig keepen?
“Ha, ja dat heb ik ook gedaan, zelfs bij De Graafschap nog. Ze hebben toen gevraagd of ik niet vaste keeper wilde worden maar ik vond het leuker om doelpunten te maken. Ik was altijd buiten met een bal bezig. Als keeper ben je ook een beetje een eenling hè. Iedereen mag alleen de voeten gebruiken en een keeper mag ook handen gebruiken, ha.” 

‘Ik heb meerdere eigen doeltjes gemaakt’

Ik heb weleens iets gelezen over de doeltjes die je zelf maakte als kind..
“Ha, klopt. Ik heb meerdere eigen doeltjes gemaakt. Ik had dan een houten frame en bij een vriend van mij hadden ze een restaurant waar ik de netjes vandaan haalde. De aardappelen en uien zaten in redelijk stevige netten en die mocht ik dan hebben. Ik had dan een mooi netje en we hoefden ook niet steeds achter de bal aan te rennen, ha.”

Tekst gaat verder onder de foto

Een eigen gemaakte goal van Klaas-Jan, in het boek 'Van Pupil Tot Prof' 

Kom je ook nog weleens bij je amateurclub?
“Die club is gefuseerd met een andere club. Ik heb daar zelf niet meer actief gevoetbald dus als ik er kom, dan voelt het voor mij een beetje als een uitwedstrijd, ha. Ik ken er wel heel veel mensen dus dat is wel leuk. Mijn broer speelt er in het eerste elftal dus als ik tijd heb dan ga ik zeker even kijken. Het afgelopen seizoen is het er niet van gekomen, omdat ik steeds zelf moest voetballen of trainen.”

Delen: