Word abonnee

Hebben, zien of doen

Hebben, zien en doen: wedstrijd van Bob de Jong

door: Kelly van Tilborg
22 februari 2015

Hebben – De thuiswedstrijd, de mannen, de club en de stad

Yoeri Kievits, een van de topmannen van de harde kern van Feyenoord, vertelt in zijn derde boek over de vele hooligancodes. Hij schrijft over het dagelijks leven van de mannen bij wie het leven in het teken staat van de club uit Rotterdam. Hij onthult hoe de hooligans onder elkaar en met hun vrouwen en hun familie leven. Ook komt hij met verhalen die niet eerder openbaar werden gemaakt.
Ontsnappen uit de harde kern is moeilijk. Ze zijn verslaafd aan geweld, spanning maar zeker ook aan elkaar.
Het boek is onder andere hier te verkrijgen. 

Zien –  WK Baanwielrennen

De WK Baanwielrennen vindt dit weekend plaats in Parijs. Kirsten Wild rijdt op de slotdag het onderdeel omnium. In januari werd Wild nog winnares van het wereldbekerklassement en een podiumplek behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Ook staan de sprint en de koppelkoers bij de mannen en de keirin bij de vrouwen op het programma. Zondagavond 20 februari om 18.10 doet Studio Sport verslag.

Doen – de wedstrijd van Bob de Jong

Bij een gebrek aan tien kilometer wedstrijden besloot Bob de Jong om een wedstrijd op hoog niveau in het leven te roepen. Op zondag 22 februari vindt deze plaats op de ijsbaan in Haarlem. Bob doet dit samen met de Baancommissie Haarlem (BCH) van het KNSB gewest Noord-Holland/Utrecht. Voor de mannen wordt een tien kilometer wedstrijd georganiseerd, voor de vrouwen een vijf kilometer wedstrijd. De toegang hiervoor is gratis! Meer informatie vind je hier

Delen: