Word abonnee

Hebben, zien of doen

Hebben, zien en doen: WK allround

door: Kelly van Tilborg
6 maart 2015

De autobiografie 'Vechtlust' van Fernando Ricksen, de WK allround in Calgary en de WK ijsspeedway. Deze week in hebben, zien en doen. 

Hebben – Autobiografie Fernando Ricksen

Als speler op het voetbalveld was Ricksen een vechter. Hij was niet bang om een duel aan te gaan en was bij menig knokpartij betrokken. Ook daarbuiten heeft de inmiddels 38-jarige Ricksen het nodige meegemaakt. De Limburger wist nauwelijks raad met zijn drank- en drugsgebruik en de verleidingen en verslavingen werden bijna zijn ondergang. In zijn boek ‘Vechtlust’ vertelt hij in alle openheid en eerlijkheid over de moeilijke tijd en hoe hij zich heeft teruggeknokt. De biografie van Ricksen is onder andere hier te bestellen.

Vlak voor de presentatie van zijn autobiografie maakte Ricksen bekend dat hij de ziekte ALS heeft. In de nieuwe Helden Magazine doet hij openhartig zijn verhaal en is hij nog steeds zo strijdlustig als vroeger. ‘Laat mij maar de eerste zijn die deze ziekte verslaat,’ zegt hij zelfverzekerd. De nieuwe Helden Magazine is hier te bestellen, ook is het interview te lezen via Blendle.

Zien – WK allround

Dit weekend vindt in Calgary het wereldkampioenschap allround plaats. Ireen Wüst, Linda de Vries en Marije Joling zullen bij de dames Nederland verdedigen, bij de mannen zijn dat Sven Kramer, Douwe de Vries en Koen Verweij. Wüst werd al vijf keer wereldkampioen allround, en kan daar dit weekend een zesde keer aan toevoegen. Ze zal vooral concurrentie krijgen van Martina Sablikova en de Nederlanders De Vries en Joling. Bij de mannen is Kramer dé grote favoriet. Vorig jaar liet hij verstek gaan, maar won de laatste WK allroundtoernooien waar hij aan meedeed. Verweij en De Vries zullen zich niet zomaar gewonnen geven. Datzelfde geldt voor de razendsnelle Rus Denis Joeskov.

De NOS doet live verslag van de WK allround. Op zaterdag beginnen de wedstrijden om acht uur ’s avonds. Op zondag start het al om zes uur.

Doen – WK ijsspeedway

IJsspeedway is een nogal bijzondere en spectaculaire sport. Het idee van de sport is simpel: vier motorcoureurs die keihard tegen elkaar racen op een 400-meter ijsbaan. Om niet weg te glijden zitten er spikes in de motorbanden. Dit zorgt ervoor dat de coureurs enorm plat door de bocht kunnen gaan. IJsspeedway wordt tot de extreme sporten gerekend. Dit weekend vindt de WK ijsspeedway plaats op de ijsbaan De Bonte Wever in Assen. Kaarten voor de WK zijn verkrijgbaar bij de kassa's van het stadion. Meer informatie over de WK en de kaartverkoop vind je hier

Delen: