Word abonnee

Held van de week

Held van de Week: Jeroen Dubbeldam

door: Kelly van Tilborg
27 augustus 2015

Jeroen Dubbeldam is door de bezoekers van Helden Online verkozen tot Held van de Week en liet wielrenner Tom Dumoulin en het duo Streuer/Koerts achter zich. Dubbeldam veroverde met zijn paard Zenith de gouden medaille bij het springen op de EK in Aken. Wij spraken Dubbeldam.

Gefeliciteerd! Je bent door de bezoekers van Helden Online verkozen tot Held van de Week!
“Dankjewel! Erg mooi en leuk!”

Een paar weken geleden werd het Nederlands dressuurteam ook al verkozen tot Held van de Week en je ziet dat de paardensport echt leeft in Nederland. Hoe is dat voor jou?
“Dat is heel mooi om te zien. Het is voor ons vaak moeilijk geweest maar als je ziet hoe de laatste twee jaar de paardensport is gaan leven in Nederland, dat is fantastisch. Je merkt gewoon dat de paardensport steeds meer gerespecteerd wordt en dat is misschien wel de mooiste overwinning.”

'Het was een fenomenaal weekend'

Even over afgelopen weekend. Mooier kan het bijna niet voor jou..
“Ha, dat klopt. Het was echt een fenomenaal weekend. We begonnen als favoriet, maar dat is in onze sport het moeilijkste wat er is. Vorig jaar werden we natuurlijk wereldkampioen en als je dat kunstje een jaar later gewoon weer overdoet, dat is fantastisch!”

De Europese titel was de enige prijs die nog ontbrak in jouw rijtje. Heb je het daar dan ook over?
“In het begin ben je daar totaal niet mee bezig, maar als je eerst olympisch kampioen wordt en daarna wereldkampioen dan is het logisch dat je daarover gaat praten. Dat het dan een jaar later direct lukt.. Mooier kan het bijna niet.”

Dat concours in Aken ligt jou wel..
“Klopt, ha. Ik heb er een aantal keren heel leuk gereden. Het is gewoon het mooiste concours wat er is.”

'Je kunt de boog niet altijd gespannen houden'

Het is bekend geworden dat je ook op de Spelen aan zal treden samen met je paard Zenith. Denk je daar nu al aan of ben je vooral aan het nagenieten?
“Natuurlijk denk je er al wel aan, maar het is nog te ver weg om er al echt mee bezig te zijn. Het is nu vooral zaak om de boel goed te onderhouden en de juiste route uit te stippelen naar volgend jaar. Natuurlijk zitten er ook wat mindere concoursen tussen, maar dat houd je toch. Je kunt de boog niet altijd gespannen houden.”

Gaat de Europese titel nog gevierd worden?
“Ik ben nu nog in Oostenrijk voor een vijf-sterren concours. Als ik thuis ben, gaan we eens kijken of we nog een feestje gaan vieren.”

 Groot gelijk. Geniet ervan!
“Bedankt, gaat goedkomen!” 

Delen: