Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 02-05-2016

door: Barbara Barend
1 mei 2016

De Held van de Week-verkiezing is weer terug. Barbara Barend nomineert deze week hockeyster Kim Lammers, voetballer Robin van Persie en badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek. 

Kim Lammers
Na de uitschakeling in de play-offs met Laren eindigde de imposante carrière van Kim Lammers. De 35-jarige aanvalster speelde maar liefst zeventien jaar in de hoofdklasse en kwam tot 319 doelpunten. Lammers hoopte haar carrière af te sluiten met een landstitel, iets waar ze al jaren van droomde. Want Lammers mag dan in haar succesvolle loopbaan alles hebben gewonnen, een nationale titel met Laren kwam er nooit. Toch is de prijzenkast van Lammers goed gevuld met een Olympische titel, twee wereldtitels, vier Europese titels en vier Champions Trophy’s.

Barbara
Helaas niet het gedroomde kampioenschap, maar wat een fantastische carrière heeft Kim gehad! Ik denk dat zij een voorbeeld is voor vele mensen. Zij ging er elke wedstrijd vol voor en wilde koste wat kost de wedstrijd winnen. Bovendien scoorde ze aan de lopende band, bij de Nederlandse ploeg wist ze 124 keer te scoren, echt fenomenaal! Ik hoop dat ze betrokken blijft in de hockeywereld, maar ook als dat niet zo is, respecteren we haar keuze. Succes met alles!

Het zit erop..17 jaar hoofdklasse!! Helaas zonder landstitel maar heb van elk seizoen genoten.. #laren pic.twitter.com/fHESd3aUnD

— Kim Lammers (@Lammerskim) 30 april 2016

Robin van Persie
Een bijzonder jubileum voor Robin van Persie. De spits van Fenerbahce speelde zondag zijn vijfhonderdste clubwedstrijd en scoorde daarin ook nog eens twee keer. Daardoor is Fenerbahce nog altijd vol in de race voor de landstitel. De club staat drie punten achter koploper Besiktas en er zijn nog drie wedstrijden te gaan. Hoewel Van Persie het niet altijd even makkelijk had in Turkije, bewijst de spits nu maar weer eens hoe belangrijk hij kan zijn. Van Persie staat inmiddels alweer op veertien competitietreffers.

Barbara
Een beter jubileumduel kun je je bijna niet wensen. Geweldig dat hij weer zo in vorm is. Ik gun het hem van harte na al die felle kritiek die hij over zich heen heeft gekregen de laatste maanden. Zo vaak werd er gezegd dat hij niet meer op zijn oude niveau zou komen, maar hij komt toch weer aardig in de buurt. Hij weet het netje net als vroeger weer heel makkelijk te vinden. Hopelijk gaat hij nog een heel belangrijke rol spelen voor het landskampioenschap.

Robin van Persie'den enfes, klas bir gol! https://t.co/HUyiAPpqBT

— FB Republic TV (@fbrepublictv) 1 mei 2016

Eefje Muskens & Selena Piek
Badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek veroverden afgelopen weekend in het dubbelspel een zilveren medaille op het EK. Na een sterk toernooi bleken in de finale de Denen en tevens titelhouders Kamilla Rytter-Juhl en Christinna Pedersen met 21-18 en 21-17 te sterk. Voor Muskens en Piek komen de Olympische Spelen wel steeds dichterbij. Op 5 mei krijgt de top dertien van de wereld een ticket en voor de EK bezette het duo al de twaalfde plaats.

Barbara
Een zeer knappe prestatie van de dames, die nu echt wel bewezen hebben bij de wereldtop te horen. Ze waren weliswaar als tweede geplaatst, maar je ranking waarmaken blijft ontzettend lastig. Mooi ook dat zij de badmintonsport weer een beetje op de kaart zetten in Nederland. Na Mia Audina hadden we even een tijd niets. Ik hoop heel erg dat we Selena en Eefje terug gaan zien in Rio de Janeiro, maar dat zal vast wel goed komen.

Silver medal winners!!!!@EefjeMuskens �������������������� pic.twitter.com/TLqx6ePW5B

— Selena Piek (@selenapiek) 1 mei 2016

Delen: